ABOP ima prvi LP!

ABOP ima prvi LP!

Materijal koji je nastajao posljednjih nekoliko godina i koji je u maniri DJ kulture više puta testiran pred publikom kako bi dobio svoj najbolji mogući oblik, na policama dućana u vinilnom i CD obliku ugledat će svjetlo dana 30.11. u izdanju nezavisne diskografske kuće PDV.

Novi album grupe ABOP △ (aka Delta) izlazi 30.11. a promocija će se održati u zagrebačkoj koncept-trgovini Pločnik. Prijenos uživo možeš pratiti na EducationTV, platformi za promicanje underground kulture u Zagrebu.
Tri godine nakon prvog izdanja, sad već rasprodanog istoimenog EP-a, ABOP donosi svoj prvi LP, pod nazivom △(aka Delta). Materijal koji je nastajao posljednjih nekoliko godina i koji je u maniri DJ kulture više puta testiran pred publikom kako bi dobio svoj najbolji mogući oblik, na policama dućana u vinilnom i CD obliku ugledat će svjetlo dana 30.11. u izdanju nezavisne diskografske kuće PDV, a bit će dostupno i digitalno izdanje na svim relevantnim streaming i download servisima.

△ je najavljena 2018. s prvim spotom ABOP-a za pjesmu Right Now u režiji Katrin Novaković i uz light dizajn bendovog light dizajnera Andrija Santro (BAMWISE). Animirani stop-motion spot našao je svoje mjesto na brojnim festivalima animiranog filma i festivalima glazbenih spotova, a i sam ABOP je nastupio na Berlin Music Video Awards u lipnju 2019. Nakon EP- a iz 2016. i promocije u Tvornici Kulture, ABOP se 2017. na krilima izdanja upustio u svoje prvo europsko putovanje. Do danas su skupili desetke tisuća kilometara na europskim cestama, nastupali su u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Češkoj i Bugarskoj. U regiji je bend svirao na najvećim festivalima: EXIT Festival, Dimensions Festival, Ferragosto JAM, Terraneo Festival, ali i u brojnim klubovima gdje je atmosfera uvijek najintenzivnija.

ABOP čine dva bubnjara Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilovic (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintisajzerima i Bogumil Kulaga (Theron Tourett) na analognim i digitalnim sintisajzerima. Kompletan album mixao je i masterirao hrvatski techno pionir Petar Dundov u Neumatik studiju.

Osim albuma ABOP će premijerno predstaviti ELEVEN-a. Radi se o samostalnom live actu ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića. Njegovu produkciju karakterizira zvuk electronice, IDM-a, electra i drugih žanrova elektroničke glazbe, a prvo izdanje željno se iščekuje. Levačić je ostavio već duboki trag na domaćoj glazbenoj sceni kao autor i aktivan član bendova ABOP, Chui i Kries, nekadašnji bubnjar bendova Pridjevi, Lollobrigida, Pips, Chips & Videoclips i Mayales.

PROGRAM
△ 19:00 Streaming iz PDV-a powered by Education TV
△ 21:00 Preslušavanje △ (aka Delta)
△ 23:00 ELEVEN
△ 00:30 Jerkush

Info zona Facebook