JULIERE...okret prema suncu

Kako talijani komentiraju radost Janice: "Ova se navikla, a zamislite nasu Elenu na podiju!" OVA!!! Pa ona ima ime!!! Mislim, stvarno nemate pojma. Pobijedila je u disciplini koju nije ni trenirala, pa se navikla ?! Bah... Janica talijanima:"Elena did the incredible job!" Talijani:"Veliki kompliment!"

Kako talijani komentiraju radost Janice: "Ova se navikla, a zamislite nasu Elenu na podiju!" OVA!!! Pa ona ima ime!!! Mislim, stvarno nemate pojma. Pobijedila je u disciplini koju nije ni trenirala, pa se navikla ?! Bah... Janica talijanima:"Elena did the incredible job!" Talijani: "Veliki kompliment!"

Juliere je mlada Splićanka koja trenutno živi i radi u Italiji, u Rimu. U svom internetskom dnevniku uz mnoštvo izvrsnih fotografija - opisuje svoje svakodnevne događaje, te raznorazne zanimljivosti, događaje i običaje prekomorskih nam susjeda! Njen zaštitni znak su suncokreti - pa vam je surfanje njenim šarenim blogom još zabavnije... a preko 18 000 ljudi koji ju je već čitalo nemože pogriješit - zar ne?

JULIERE BLOG

''U Italiji, kao i bilo gdje drugdje, nista se ne nudi besplatno. Kraj natpisa "besplatne knjige" ostali smo dragi i ja malo zbunjeni i rekli jedno drugom "ma nije valjda!". Pogledali smo sto se nalazi u kutijama ispred knjizare-antikvarijata i nasli ipak nesto zanimljivo. Dragi uzme neku knjigu sa latinskim pravilima izrazavanja(?), udje u knjizaru i pozdravi vlasnicu. Lice joj se pretvori u siroki osmijeh, te uzvrati: "natpis je stavila moja prijateljica iz zabave, knjige su besplatne i ne ocekujem pozdrav, ali ipak veseli!".
Ja sam prevrtala po kutijama i odabrala jednu knjigu, zbog toga sto nije bila "anonimna". Reci cete da je razlog malo glup, ali mi je bilo drago imati knjigu o cijoj povijesti ipak nesto znam. Knjiga je tiskana u travnju "81, poklonjena 22.05.1981, a u sebi je sadrzavala razglednicu poslanu 04.08.1981. sigurno bivsoj vlasnici knjige.
Knjiga je bila otvorena samo da se u nju stavi razglednica, jer je unutrasnjost bila netaknuta (znam kako izgledaju knjige tvrdih korica koje su procitane barem jednom). Cudno, jer autor nije nepoznat i jos uvijek pise...''

Info zona Facebook