I'm going to take my time

06_01_2005
I'm going to take my time

..Urban ima novi album. Kažu da je loše isproduciran, da ne ide svojim tokom, da je na neki način forsa. A meni se sviđa. Meni ima tok i lipotu. Meni se čini da se isplatilo čekat na njega i proć kroz sve te godine i pubertet i prve ljubavi i opijanja i izlaske i smrti i šta ti ja znan šta sve ne za dočekat ga...

09.43h
I'm going to take my time, I have all the time in the world to make you mine...

Još se sićan spota od Depeche Modea tamo neke, ko zna koje (možda krajen '97 ili početkon '98), kad je Dave Gahan ka u nekom jeftinom varijeteu sa trivijalno sređenim mačkama "prodava" ove stihove. Pala san na to samo tako. Onda je krenila priča tipa: "Ala šta su jaki ovi Dipeš Moud, e ka ono, jesi vidija koje face...". I ono mrdanje ramenima ka šta Dave radi u spotu (jebate, sad to isto radin dok pišen ccc), pa sve neki slow motion. Spasila me samo krojačica od onakvog sakoa (svjetlucavi ljubičasti, genijalno!) za maturalni ples. Ja san nosila crni neki, šta na kraju krajeva i nije bilo neprikladno - oplakivala san svoje, roditeljskim autoritarizmom zatrte ideje.

13.22h
Don't say you want me, don't say you need me, don't say you love me, it's understood...

Ove se godine još nešta podrazumijeva --> Jebote al smo stari!!! Ne mogu virovat kako će nas vrime prigazit (je, sve nas, zato je množina tu!). Za par godina će oni improvizirani slow motion postat pravi, starački! Haha. Ali meni to ne pada tako teško. Šta se starosti tiče, bojin se samo da mi se neće neki mulac tit dignit s mista u spacebusu ili nečem sličnom. Majke mi ako ga neću odalamit kakvim lejzr-štapom. Natirat će me. Već ja iman cili sliku prid očima. Ne znate vi ništa!!!
Neki dan, kad su minirali maršala Tita u Kumrovcu, došla mi je susida Cvita, stara SKOJ-evka i priča mi koja je to nepravda. Da su joj s tin miniranjen oduzeli pet godina života. A brale, žena ima 80.! I kad san vidila kako teško oda i ne može niza, a ne uza skale, skužila san da triba radit sve da ti starost bude lipša. I to odma sad.
*napomena: prilikon pisanja ovih zadnjih rečenica autorica je zvala staru da joj donese bananu. naime, ona je odlučila u mladosti čuvat noge za starost. ccc.




19.41h
Don't say you're happy out there without me, I know you can't be 'cause it's no good...

Naravno da nije dobro. Nikad nije dobro kad lažete sebe i kad smirujete strasti. Bilo kakve strasti. Osim ovih za dizanje spomenika u zrak. To pec. To loše. To se ne smi.
A ljubav? E, k vragu, to ne može niko smirit. Emotivci, impulzivci, kreativci - prvi na listi za odstrel. Ja nekin čudon držin sve tri kategorije i već se vidin u raju ili ka neka novonastala zaštitnica ljubavi.
Kad san već tu oko ljubavi, jeste znali da je Venera (je, ona rimska božica) ustvari bila ljubavnica svih živih muških stvorova svog doba, rađala dicu koja nisu bila od njenog muža i da je ustvari zaštitnica kreposti? Žene, sad nešto za vas: ona krepost kojoj su nas učili je nešto totalno krivo! Venera je to drugačije definirala. Vidi se kako. A mi glupače cili život pazimo da nan se ne dogodi kakva, amo reć, pizdarija, pa da ne dobijemo u naslidstvo od ovog svita - "dobar" glas.

21.59h
I'll be fine, I'll be waiting patiently till you see the signs and come running to my open arms...

I za kraj: Urban ima novi album. Kažu da je loše isproduciran, da ne ide svojim tokom, da je na neki način forsa. A meni se sviđa. Meni ima tok i lipotu. Meni se čini da se isplatilo čekat na njega i proć kroz sve te godine i pubertet i prve ljubavi i opijanja i izlaske i smrti i šta ti ja znan šta sve ne za dočekat ga. Ne pada se isprve na njega, ali se pada. Nije od onih šta mu neko daje šansu, on daje šansu nekom.
Ili kako kaže u pismi "Najmanja od najmanjih":


"...molim te da me vidiš točno takvim kakav jesam...".