Master's 2006/2007

10_10_2006
Master's 2006/2007

U subotu, 14.10. započinje jesensko-zimska shema partija u klubu Master's u Splitu. Sezonu otvara ikona plesne underground scene - Mr.C, pionir Tech-House zvuka, vjerovatno je najpoznatiji po tome što je bio frontman kultnog techno-rave banda The Shamen...

U subotu, 14.10. započinje jesensko-zimska shema partija u klubu Master's u Splitu. Sezonu otvara ikona plesne underground scene - Mr.C, pionir Tech-House zvuka, vjerovatno je najpoznatiji po tome što je bio frontman kultnog techno-rave banda The Shamen, s kojim je pokorio svijet hitovima kao što su Ebeneezer Goode.

Međutim, Mr.Cijev napredak prije i poslije nego što je sa The Shamenom pobrao svjetsku slavu okarakterizirala je predanost elektroničkoj glazbi te bogata DJ karijera koja mu je omogućila nastupe po cijelom svijetu uz status beskompromisnog promotora underground scene.




Kao tinejdžer volio je repati pod imenom Chelsea Boy da bi nakon nekog vremena promjenio ime u Mr.C iz jednostavnog razloga jer se "C" na engleskom lako rimuje uz poprilično toga.Krajem '80.ih Mr C, mladi reper sa novim imenom, prvo se zakačio na Londonsku acid house scenu i klubove te je vrlo brzo počeo raditi sa Djima kao što su Kid Bachelor, 'Evil' Eddie Richards i Colin Faver. Prvu ploču je izdao sa 'Evil' Eddie Richardsom još 1987.

Tada je službeno postao dj. Bio je super talent za miksanje te je preko noći postao jedno od najvećih imena u Londonu.

I onda se dogodio The Shamen. Mr.C je postao jedna od prvih planetarnih zvijezda plesne glazbe. Prodavao je milijune albuma i nastupao uživo širom svijeta poput Prodigyja, Leftfielda i Underworlda.Nakon što je 1992. pokrenuo etiketu Plink Plonk, 1996. Mr.C sa Layom Paskinom otvara sada već kultni londonski klub -restaurant The End. Klub je imao direktan utjecaj na cijelu klupsku scenu i bar-restaurant kulturu u Londonu. Mr.C je sa The Endom uspio pokrenuti i novi glazbeni podpravac u elektroničkoj glazbi -Tech House. Za njega je to fraza koja može značiti bilo što od house-a do techno-a, break-a i tribal-a.Superfreq je njegov posljedni projekt koji ide već treću godinu a koji se ovo ljeto odvijao srijedom u klubu znakovitog imena "Underground" na Ibizi. Znimljivo je da se radi o pravom underground projektu za kojeg nema skoro pa nikakve uobičajne promocije kao što su flyeri, plakati ili radio reklama. Unatoč tome, klub je bio dupkom pun jer se vijest prenosila usto do usta, kao na početku acid house scene kasnih '80.ih a što mu je i bila namjera.S malo sreće, puno napornog rada i neograničeno puno pozitivne energije i volje, Mr.C je danas tu, na samom vrhu underground plesne elektroničke glazbene scene.

Portal daje tri nagradne karte onima koi posalju prvi, jedanaesti i dvadesetprvi mail na [email protected] - sritno ;)

S njim nastupaju Pille i Pero FullHouse
Upad je 60 kn u pretprodaji na slijedećim lokacijama u Splitu: CD Shop Dancing Bear, CD Shop Dallas, Caffe Bar Puls i Caffe Bar Bifora.
Upad na dan je 80 kn.

napisao: splitski.portal