Petar Šuto - Hajduk

P: Ja sam u Dalmaciji rođen i izabrao sam klub koji mi je u krvi i nikada ne bih mogao otići u Dinamo. Novci mi nikad nisu bili u prvom planu. Nema govora da bih otišao u Dinamo u za bilo koje novce.

Ćakula s Petrom Šutom nakon jesenskog dijela prvenstva i Hajdukove vodeće pozicije.

B: Kakav je tvoj nogometni put do Hajduka?
P: Prvi klub za kojeg sam igrao bila je ''Croatia'' iz Zmijavaca gdje sam bio do junoiorskog uzrasta,zatim sam zaigrao u juniorima ''Hajduka''. Dobio sam šansu igrati i u prvoj ekipi koju sam iskoristio na najbolji mogući način jer sam potpisao profesionalni ugovor na četiri godine. Bio sam i na posudbi u ''Mosoru'', ''Šibeniku'', ''Posušju'' , pa se opet vratio u Imotski, dospio i do Vinkovaca i evo me opet u Hajduku!
B: Što misliš o dosadašnjem tijeku prvenstva?
P: Najvažnije je da smo prvi na ljestvici, početak je bio dosta dobar, a onda nas je 'Shelbourne'' vratio unazad, ali smo imali snage vratiti se u igru i doći do prve pozicije. To je super i siguran sam da će tako i ostati, Dinamo nema šanse za osvajanje titule.
B: Da li si zadovoljan svojim učinkom na terenu?
P: U načelu jesam zadovoljan ali mislim da mogu pružiti i još više, onako kako mogu i kako želim!
B: Kakva je trenerska filozofija Bake Sliškovića?
P: On je jednostavan trener, nije strog, sve radi planski i po pravilu struke.
B: Koja je tvoja definicija nogometa?
P: Nogomet je sastavni dio mog života. Ćim sam kao dijete prvi put šutnuo loptu znao sam to je to! Nogomet mi predstavlja skoro sve u životu i ne znam kako bih bez njega mogao!
B: Bili za neki veliki novac zaigrao i u modrom dresu?
P: Svi kažu kad dođu u Hajduk da im je san bio zaigrati u bijelom dresu, kad dođu u Dinamo kažu da im je san bio modri dres. Ja sam u Dalmaciji rođen i izabrao sam klub koji mi je u krvi i nikada ne bih mogao otići u Dinamo. Novci mi nikad nisu bili u prvom planu. Nema govora da bih otišao u Dinamo u za bilo koje novce.
B: Da li si zadovoljan Torcidinim navijanjem i navijačkim koreografijama?
P: Naravno, prezadovoljan sam,nisam mogao ni sanjati da ću to doživjeti. Bio mi je san istrčati pred Torcidu, pred 25 tisuća ljudi i osjetiti taj zanos i polet. Moj se san ostvario čim sam iz svlačionice došao na travnjaka i vidio prepun stadion cijeli sam se naježurio, to je bilo savršenstvo. imao sam osjećaj da letim.!!!
B: Prokomentiraj derbi Hajduk:Dinamo?
P: Takvu bakljadu ne može nitko na svijetu napravit osim Torcide. i ja sam u 36 minuti dobio žuti karton jer su me ponijele emocije i ambijent. Bilo je savršeno i važno je da smo pobijedili. Ćini mi se da sam mogao igrački pridonijeti i više na toj utakmici.
B: Koji si sportski poraz najteže podnio?
P: Onaj poraz od Shelbournea, definitivno!

B: Kakve su ti ambicije, želje, planovi?
P: Prva je moja ambicija bila dokazati se u Hajduku, dokazati da sam već i prije trebao biti tu gdje sam sad jer mislim da mogu puno i da ću Hajduku pružiti puno!


slika: Bruno Karadža

B: Koja ti je najdraža pozicija u momčadi jer si ove godine igrao i kao bek, ali protiv Dinama u Zg. i kao napadač?
P: Odgovara mi jedna i druga igračka pozicija. Nekad igram beka a nekad špica, ali većinom više volim igrat na poziciji beka.

B: Jedan Zlatko Vujović je i van treninga brusio svoju brzinu i fizičku spremnost ne bi li bio još bolji. Kolilko je takav stav prisutan danas kod nogometaša Hajduka?
P: Pa svi ovi dečki su mladi igrači, željni rada i igre koji žele nadoknadit i usavršit sve ono što mogu da bi zablistali u utakmicama. i ja isto želim popravit sve ono mi nije baš najbolje jer bez toga nema uspjeha.

B: Kako doživljavaš sebe kao nogometaša?
P: Mislim da sam jednostavan igrač, želim dat najbolje za momčad,a tek onda za sebe!

B: Kao uspomena na tvog brata, koji je domovini dao najveću dragocjenost - svoj život, svake se godine održava malonogometni turnir 'MARIJAN ŠUTO - MRMA'' , možeš li reći nešto o tome?
P: To mi je čast i ponos, uspomena na brata, malonogometni turnir koji se svake godine održava u Zmijavcima na stadionu koji nosi njegovo ime, zaista sam ponosan, to je lijepo, ispunjava me osjećajem sreće i najdubljeg ponosa.


B: Što misliš o ženskom nogometu?
P: Po meni nema razlike između žena i muškaraca što se tiče sportova, pa tako i nogometa. Malo je čudno kod nas kad žene igraju nogomet, ali sve će doći na svoje kad tad. Ja osobno podržavam ženski nogomet.

B: Kako ste proslavili titulu jesenjeg naslova prvaka?
P: Bili smo kod ''Duje'' na večeri, bilo je odlično uz specijalitete i pjesmu. Svi su bili zadovoljni, a sportski direktor je rekao : ''BRAVO DEČKI, SPASILI STE ME!'

B: I za kraj, što poručuješ navijačima i obožavateljicama?
P: Poručujem im da navijaju onako kako znaju navijat, najbolje na svijetu, torcidaški i nadam se da ćemo zajedno proslavit naslov državnog prvaka!!!

B: Petre, hvala ti na razgovoru, Želim ti vesele i sretne blagdane, radost Božića koji je opet u znaku Hajduka, bijeli Božić, dobro zdravlje, puno golova i željenu titulu prvaka jer HAJDUK ŽIVI VJEČNO!

Info zona Facebook