Stobrečki alter rock

10_08_2006
Stobrečki alter rock

5. Stobrečka večer alter-rocka je večer koja se održava već, vjerovali ili ne, 5 godina u Stobreču. Ta večer se održava da bi se mladi bendovi mogli iskazati pred publikom, bilo obradama, bilo autorskim stvarima. Koncert će se održati 11.8. s početkom u 20:00h te završava u 00:00h.

5. Stobrečka večer alter-rocka je večer koja se održava već, vjerovali ili ne, 5 godina u Stobreču. Ta večer se održava da bi se mladi bendovi mogli iskazati pred publikom, bilo obradama, bilo autorskim stvarima. Poznata diljem svijeta i šire, Stobrečka večer pruža priliku mladim neafirmiranim bendovima da postanu stari afirmirani bendovi. I to je nekakva ideja cijele manifestacije. Ove godine će bit bolje nego ikad, šta je i normalno, jel.

Koncert će se održati 11.8. s početkom u 20:00h te završava u 00:00h. Nastupit će splitski bend Epitaf (heavy metal) koji svira autorske stvari i par obrada bendova kao što su Iced Earth, Helloween, Iron Maiden, zatim je tu također splitski bend Top Lock sa svojim balkan-heavy metalom te također par obrada, dobro uigrani hard rock bend iz Trogira Dom-I-No, te Dream Theater cover bend Vortex.


Inače, Stobreč je kvazi idilično malo mjesto u neposrednoj blizini Splita. Zapravo, na granici sa Splitom. Najlakša metoda dolaska je ukrcavanje na bus i izlaženje na određenoj stanici. Dakle, sjedneš negdi u 25icu (koja za informaciju kreće u 19:20 sa "solinske" stanice, prolazi preko pazara) i čekaš zadnju stanicu ili sjedneš u bus broj 24, 26, 27, 28, 29, 30 ili 60 (koji također kreću sa iste lokacije s tim da 60-ka kreće svakih pola sata) i izađeš na stanici koja se zove Šine, a svaki od naših prijaznih i susretljivih šofera će ti rado reć di je to. U principu stvarno nije problem doć. Ako ideš autom na križanju na kojem piše Stobreč - desno skreneš desno.

E sad, lako je doć u Stobreč, ali otić je već druga priča. Zadnji stobrečki bus vozi oko 22:30, ovisno o šoferu, ali zadnji bus sa Šina, šta je otprilike pet minuta ugodne šetnje kroz močvarna i ina područja, ide u ponoć, a navodno postoje i kasniji (ne valja se pouzdat u ove, pogotovo ne onima koji imaju vremenski ograničen izlazak). U svakom slučaju, Stobreč je pun veoma udobnih klupica koje čekaju samo na VAS.

O.S.V.A.R. team

napisao: splitski.portal