Finnci napustili luku

Split je 1997. ugostio EP jedriličara u klasi finn, 2002. godine bio je domaćin SP veterana, a prethodnog tjedna u Splitu je održan jubilarni pedeseti Finn Gold Cup - svjetsko prvenstvo u klasi finn.

Split je 1997. ugostio EP jedriličara u klasi finn, 2002. godine bio je domaćin SP veterana, a prethodnog tjedna u Splitu je održan jubilarni pedeseti Finn Gold Cup - svjetsko prvenstvo u klasi finn.Sa 108 prijava iz 29 zemalja splitsko izdanje Gold Cupa oborilo je rekord po broju sudionika u posljednje 24 godine. Među natjecateljima bilo je i devet hrvatskih predstavnika, a najviše se očekivalo od Marina Mišure, osmog na Isafovoj ljestvici za ovu klasu.


U konačnom poretku Mišura je bio 26., Karlo Kuret 16., pa je najbolji hrvatski i splitski finnac Ivan Kljaković - Gašpić, na 8. mjestu. Broncom se okitio Englez Edward Wright koji je jedrio najkonstantnije i niti jednu regatu nije bio ispod desetog mjesta. Pobjednik posljednjeg plova bio je Grk Emiliosa Papathanasio, no u ukupnom zbroju tri boda djelila su ga od Danca Jonasa Christensena koji je novi svjetski prvak u klasi finn.[ ...:::: Finn Gold Cup, Split 2006. || by Stipe Marinović :::... ]

napisao: Pile
foto: Stipe Marinović

Info zona Facebook