8. Večeri dalmatinske pisme

Prvi vikend Večeri dalmatinske pisme posvećen je klapama, a drugi vikend obilježit će veliki koncert Gibonnia te večer Istra-Dalmacija. Nakon svake večeri, na Brcu u Kaštel Kambelovcu, održavat će se i koncerti na kojima će nastupiti klape Bonaca i More, odnosno Kopito i Gustafi.

Prvi vikend Večeri dalmatinske pisme posvećen je klapama, a drugi vikend obilježit će veliki koncert Gibonnia te večer Istra-Dalmacija. Nakon svake večeri, na Brcu u Kaštel Kambelovcu, održavat će se i koncerti na kojima će nastupiti klape Bonaca i More, odnosno Kopito i Gustafi.

Klapske novitade

(petak, 30.06.)
Obrade svjetskih pop standarda na klapski način. Klapske novitade su od ove godine kao večer svjetskih pop standarda - evergreena izazvale veliko zanimanje svekolike kulturne javnosti i doživjele uspjeh koji je bio iznad svih očekivanja, a nekoliko tisuća posjetitelja ostalo je izvan prepunog gledališta. Obogaćen je koncertni program brojnih klapa, na zadovoljstvo brojnih ljubitelja klapske pjesme, klapskih pjevača, njihovih voditelja i obrađivača. Nastupa 15 klapa, link.

U nastavku večeri - klapa More na Brcu.

Kaštelanski đir

(subota, 01.07.)
Kaštelanski đir je odavno postao kultno klapsko događanje u Hrvatskoj, po mnogima zaista originalno i neponovljivo na nekom drugom mjestu. O tome, među ostalima, najbolje svjedoče i dugogodišnji izravni televizijski prijenosi. Zahvaljujući inicijativi Večeri dalmatinske pisme brojnim suvremenim dalmatinskim pjesmama udahnut je nov život i tako se neprestano skrbi o iznimno vrijednom dijelu dalmatinskog glazbenog blaga. Nastupa 18 klapa, link.

U nastavku večeri - klapa Bonaca na Brcu.

Večer novih skladbi

(nedjelja, 02.07.)
Večer novih skladbi zaživjet će po prvi put 2006. godine. Do sada su se neke pojedinačne nove skladbe pojavljivale na Kaštelanskom điru i to je zapravo bio uvod u ono što svi s nestrpljenjem očekuju. Ako je suditi po zainteresiranosti brojnih skladatelja i pjesnika za konačno ustanovljavanje ove večeri, ona će biti pun pogodak vlastite produkcije klapskog dijela programa Večeri dalmatinske pisme. Nastupa 16 klapa, link.Prst u more & Gibboni

(petak, 21.07.)
Gibonni - veliki koncert, promocija novog albuma
Franci Blašković & Gori Ussi Winnetou
Tamboo

U nastavku večeri Kopito - koncert na Brcu.

Istra-Dalmacija

(subota, 22.07.)
Povezivanje istarskih i dalmatinskih glazbenika u čijem se iskazu miješa autohtono glazbeno naslijeđe i suvremene glazbene forme, znači povezivanje dvaju kulturološki i civilizacijski bliskih regija koje pak Hrvatsku vezuju sa Sredozemljem. Upravo u Dalmaciji i Istri djeluju glazbenici koji su ostvarili iznimne rezultate svojim propitkivanjem autohtonog i tradicijskog te suvremenog glazbenog iskaza, ali također, uspješno povezali "lokalno" i "globalno".
Nastupaju: Livio Morosin & bend, Tedi Spalato, Meri Cetinić, Gustafi, Luky, Lea Dekleva, Kopito, Miro Tabak band.

U nastavku večeri Gustafi - koncert na Brcu.

Službene stranica Večeri dalmatinski klapa: www.vdp.hr

Info zona Facebook