Otvoreno pismo navijača

12_06_2006
Otvoreno pismo navijača

Zakon o sportu, klubovi dionička društva, oprost duga nogometnim klubovima... Dolaze li to svijetli dani za hrvatski sport? Može li se sportu dogoditi katastrofa koja se u privatizaciji dogodila gospodarstvu? Otvoreno pismo Hajdukovih navijača...

Zakon o sportu, klubovi dionička društva, oprost duga nogometnim klubovima... Dolaze li to svijetli dani za hrvatski sport? Može li se sportu dogoditi katastrofa koja se u privatizaciji dogodila gospodarstvu? Otvoreno pismo Hajdukovih navijača...
Povik "Vratite nam Hajduk!" prihvatili su i navijački forumi, bio je to osvrt na prošlost i sumnja u svijetlu budućnost ako se nešto ne promjeni u Hajduku. Skoro svi čitatelji su reagirali - Uprava odlazi! Danas navijači Hajduka u javnost izlaze organizirano, upućuju javnosti otvoreno pismo u kojem iskazuju sumnju da je ova uprava sposobna provesti privatizaciju kluba. Ovo pitanje povjerenja ne trebaju postaviti samo navijači Hajduka, nego i bilo kojeg drugog hrvatskog sportskog kluba, jer tko zna što ih čeka... Klub vole oni koji ga vode ili klub vode oni koji ga vole? Više neće biti dileme - klubove će voditi oni koji imaju novac. Pošteno?



Otvoreno pismo Hajdukovih navijača


  Poštovana Javnosti i Vodstvo HNK Hajduk Split,

Iza nas su dvije godine u kojima je naš nogometni klub Hajduk, ponos ovog grada i svih njegovih navijača, dodirnuo najnižu ljestvicu u svom skoro stoljetnom postojanju. Na svim razinama, ovaj klub funkcionira provincijski i nekvalitetno, uz nas se vežu afere i sramotni rezultati, a ne uspjesi i euforija.
Nikada u povijesti Hrvatske nogometne lige, naš Hajduk nije ostvario lošiji plasman. Uz to, oborili smo još jedan rekord ove godine, a to je najveći europski poraz u povijesti postojanja Hajduka. Financijski, klub je u potpunom kolapsu, marketing kluba ne postoji, ne izdaje se klupski mjesečnik, a klupsko članstvo broji najmanji interes u povijesti. Stadion nam zjapi prazan i neobnovljen.
Pred nama je najveći izazov u povijesti! Pred nama je transformacija onog što su cijelo stoljeće građani ovoga grada i ove zemlje gradili - u privatiziranu imovinu. Naše dite, "dite puka", treba na pravedan i pošten način, pretvoriti u Športsko dioničko društvo, koje će opet biti na ponos ovom gradu koji ga je i stvorio i s njim živio od 1911-e. Hajduk je naš, stvoren je pod našom starom murvom, u srcu našeg Splita i mi insistiramo da se ovaj težak proces provede na ponos i čast svima nama koji smo ugradili sebe u njegovo ime. Vodstvo kluba koje proizvodi najlošije sportske i ekonomske rezultate u tih 100 godina, ne može sebi uzeti za pravo da pogriješi u ovom procesu. Iza njih ne stoje nikakvi uspjesi koji bi jamčili da će oni sposobno kormilariti klubom na ovom putu.


Mi, Hajdukova vojska, koja je stvorila ovaj klub i koja s njim živi, pozivamo Upravu HNK Hajduk Split da prepoznate važnost ovog trenutka i ustupite prostor nekom tko će ovom gradu ostaviti Hajduk na ponos i čast. To je vaša dužnost i moralna obaveza. Pozivamo sve Hajdukovce da prepoznaju važnost vremena koje je pred nama i stanu uz potpisnike ovog Priopćenja. Zajedno, za velik Hajduk, za ponos Splita, Dalmacije i Hrvatske!
Hajduk živi vječno!

Potpisnici: Klub navijača Torcida Split, Udruga navijača Torcida Brda, Klub navijača Torcida Rab, Klub navijača Torcida Metković, Klub navijača Torcida Vukovar, Društvo prijatelja Hajduka Pula, Društvo prijatelja Hajduka Makarska, Torcida Mokošica, Torcida Trpanj, Torcida Čapljina, Torcida Tomislavgrad, Torcida Rama, Torcida Šibensko-Kninske regije, Torcida Novalja, Torcida Karlovac, Torcida Zadar, Torcida Biograd, Torcida Pašman, Torcida Slavonski Brod, Torcida Osijek, Torcida iz dijaspore - ekipa Whiteboys