Oživljuje Dom mladih?

06_06_2006
Oživljuje Dom mladih?

Otvoren je natječaj za programe i projekte koji bi se tijekom 2006./2007. godine realizirali ili kontinuirano odvijali u (nakon 27 godina!) konačno uređenim prostorima Doma. Traže se zanimljivi, kreativni i pametni prijedlozi... OVO NIJE NATJEČAJ ZA PROGRAM KOCKE!

nadopuna, 07.06.2006.
Čak je i u nekim medijima objavljena informacija da je ovo natječaj za program Kocke. Ne, nije! Ovo je natječaj za program u Domu mladih, za aktivnosti na gornjim etažama zgrade. Klub Kocka podigla je Koalicija udruga mladih (KUM), u podrumu Doma mladih, neovisno o ovim inicijativama Grada. Dakle, OVO NIJE NATJEČAJ ZA PROGRAM U KLUBU KOCKA! Sad možete nastavit dalje čitat ;)

Otvoren je natječaj za programe i projekte koji bi se tijekom 2006./2007. godine (počevši od 1. listopada 2006.) realizirali ili kontinuirano odvijali u prostorima Multimedijalnog kulturnog centra Split (Dom mladih). Prijedlozi Vaših projekata ili djelatnosti, koje će razmatrati stručno programsko vijeće, trebaju sadržavati: opis programa/projekta (namjena, ciljna skupina), radne biografije organizatora/voditelja odnosno sudionika programa, kontakt, napomenu o Vašim potrebama (prostor, oprema, suorganizacijski financijski suport MKC Split), termin realizacije.

Traže se zanimljivi, kreativni i pametni prijedlozi, po mogućnosti obrazovni, interdisciplinarni, te prvenstveno namijenjeni mlađoj populaciji. Prednost imaju programi koji promoviraju urbanu kulturu i kulturu mladih, neovisno je li riječ o glazbenoj, scensko izvedbenoj, likovnoj umjetnosti, predavanjima, tribinama, radionicama... Prijedlozi za realizaciju komercijalno isplativih programa, također su prihvatljivi ako su u skladu s programskom koncepcijom ustanove.

Prijedlozi se mogu uputiti tijekom javnog natječaja do 1. srpnja, ali i tijekom godine, najmanje 30 dana prije njihovog održavanja. Prijedlozi usvojeni na natječaju imaju prednost pri utvrđivanju termina, prostora održavanja ili eventualnog suorganizacijskog partnerstva.



Na raspolaganju su slijedeći prostori:

MALI AMFITEATAR MKC SPLIT
Redovni filmski i video program, scensko-izvedbeni programi (neovisna produkcija, plesni programi, alternativni scenski oblici...), glazbeni programi ("urbana" glazba, alternativne glazbene forme), tribine i predavanja. Maksimalno 400 sjedećih mjesta.

GALERIJSKI PROSTOR / FOYER
Redovni likovni program (izložbe, multimedijalni projekti, performancei), obrazovni programi (radionice, predavanja, tribine...).

PLESNI PROSTOR
Radionice plesa, scenskog pokreta ili plesno istraživačkog karaktera.



Detaljnije informacije mogu se dobiti na tel. 021 537 449 ili na e-mail: [email protected]

Izvor: www.mkcsplit.hr

Podsjetimo, u ožujku ove godine je u Slobodnoj Dalmaciji široj javnosti predstavljen model oživljavanja Doma mladih čija bi prva od tri faze uređenja trebala biti gotova do ljeta.

napisao: splitski.portal