400 stipendija za studente

11_01_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
400 stipendija za studente

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom standardu raspisala je natječaj za dodjelu najmanje 400 studentskih stipendija za akademsku godinu 2017./2018. Stipendije se dijele u osam kategorija. Rok za prijavu je 30. siječnja u 12 sati.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom standardu raspisala je natječaj za dodjelu najmanje 400 studentskih stipendija za akademsku godinu 2017./2018.

Stipendije se dodjeljuju u osam kategorija u iznosu, a stipendija iznosi 10.000, odnosno najviše 17.000 kuna za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Stipendije Zaklade u 1. kategoriji dodjeljuju se studentima deficitarnih studijskih programa s posebnim naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe: računarstvo, strojarstvo, elektrotehnika, informatika – nastavnički, matematika – nastavnički, matematika, fizika – nastavnički, fizika, doktor medicine, farmacija, anglistika – nastavnički, anglistika.

Ostalih sedam kategorija u kojima Nacionalna zaklada dodjeljuje stipendije su studentima osobama s invaliditetom, studentima pripadnicima romske nacionalne manjine, studentima aktivnim kategoriziranim sportašima, studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji, studentima muzičkih i umjetničkih studijskih programa u Hrvatskoj – nadarenim mladim umjetnicima, studentima bez oba roditelja te studentima roditeljima.

Rok za prijavu: 30. siječnja 2018. godine do 12h.

Online prijave će se zatvoriti u 12h, a prijavni obrasci i drugi dokumenti do tada trebaju biti poslani poštom.

Više informacija o uvjetima natječaja i dokumentaciji na www.nzzpuss.hr.