Gdje je Split sad u odnosu na '79.?

13_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: GKMM
Gdje je Split sad u odnosu na '79.?

Sudionici će se prisjetiti cijele priče vezane za Mediteranske igre ’79., na okolnosti u kojima je Split postao, prvo, grad-kandidat, a zatim i organizator VIII. Mediteranskih igara; na koji je način grad živio s Igrama te na koje su sve načine one utjecale na njegovu preobrazbu.

U ponedjeljak, 16. prosinca, u 18:00h u dvorani 1 Središnje knjižnice GKMM, održat će se tribina pod nazivom 40 godina Mediteranskih igara u Splitu…a gdje je sportski Split 2019.?, u organizaciji Udruge ALUMNI FFST.

Sudionici tribine su Jakša Miličić, Ante Ćićo Ganza i Renco Posinković, a moderator je Marin Pelaić.

Prošlo je 40 godina otkako je Split bio domaćin Mediteranskih igara. Utjecaj organizacije tog događaja na razvoj grada bio je nemjerljv. Na ovoj će se Tribini sudionici prisjetiti cijele priče vezane za Mediteranske igre ’79., na okolnosti u kojima je Split postao, prvo, grad-kandidat, a zatim i organizator VIII. Mediteranskih igara; na koji je način grad živio s Igrama te na koje su sve načine one utjecale na njegovu preobrazbu. Povući će se paralela sa stanjem u splitskom sportu danas te pokušati dati odgovor na pitanje: gdje je u tom smislu Split u odnosu na 1979. godinu te je li Split danas spreman organizirati sličan sportski spektakl?