Sve je spremno...

28_03_2006
Sve je spremno...

Bit će postavljeno 3.825 četvornih metara pontona, dodatno se predviđa postavljanje 10 plutajućih valobrana, kao mnoštvo sidrenih blokova ukupne mase veće od 1.400 tona. Pridodamo li tome produljeno trajanje sajma, organizator očekuje da bi 50-postotnim rastom trebao skočiti do 6-og mjesta na listi najvećih nautičkih sajmova na svijetu...

Prema najavama organizatora, napori da Croatia Boat Show zadrži prestižnu lokaciju uz istovremeni porast kvalitete još je jednom urodio plodom. Naime, kako Split nema sajamske kapacitete, a splitska riva je lišena odgovarajuće infrastrukture, potreban je izniman napor da se ostvare preduvjeti za organiziranje ovako velike i zahtjevne manifestacije.
 
Osim što je potpisan desetogodišnji ugovor o korištenju Rive, organizator, tvrtka Profectus, već sada užurbano završava s pripremama za sajam koji svoja vrata otvara 1. travnja. Bit će postavljeno 3.825 četvornih metara pontona, dodatno se predviđa postavljanje 10 plutajućih valobrana, kao mnoštvo sidrenih blokova ukupne mase veće od 1.400 tona. Pridodamo li tome produljeno trajanje sajma (prvi put pokriva dva vikenda), organizator očekuje da bi 50-postotnim rastom trebao skočiti sa prošlogodišnjeg 9 mijesta na IFBSO listi najvećih nautičkih sajmova na svijetu, sve do 6. mjesta.


Osim toga, to je jedini sajam ove vrste u svijetu koji se održava doslovno u centru grada. Posebnost ovogodišnjeg salona je VIP salopn smješten na trajektu i VIP helikopterski prijevoz u organizaciji tvrtke HIKO d.o.o, nešto čime se ne može pohvaliti niti jedan drugi sajam ovog tipa.
Nije potrebno komentirati koliki će biti efekt sajma na kojem se očekuje preko 1.000 izlagača, kako na razvoj nautičkog turizma, tako i na daljnju popularizaciju Hrvatske kao elitne turističke destinacije. U tu svrhu organizirat će se okrugli stol na inicijativu MMTPR-a na temu daljnjeg razvoja nautičkog turizma na Jadranu.

Stoga navrijeme planirajte svoj posjet Splitu između 1. i 9. travnja ove godine - doživite Gradsku luku pod opsadom stotina plovila, od brodica za popodnevni ribolov ili odlazak na plažu do plovećih vila od 50, 60, 70 metara. Razgledajte raskošnu ponudu europske i svjetske, kao i sve ambicioznije i uspješnije hrvatske nautičke industrije, informirajte se o mogućnostima krstarenja, kupnje, prodaje, kreditiranja, leasinga... i uživajte u ozračju kojim Croatia Boat Show oplemenjuje grad i regiju itekako vrijedne vaše pažnje!
Doživite 'sve odraze mora' u Splitu - tamo su oni najimpresivniji!


* Svaki posjetitelj s kupljenom ulaznicom, sudjeluje u nagradnom izvlačenju pred kraj sajma u kojoj može postati vlasnikom ovog popularnog Harley Davidsona.

* 06.04 na sajam će uploviti dubrovačka Karaka
* Brod iz Southamptona koji inače prevozi plovila do Brindizia, doći će u Splitsku luku na sajam ili 28. ili 29.03 nakrcan Princezama, Fairlineima i Sunseekerima, koje će iskrcati u more. To treba vidjeti...

Više informacija o sajmu možete naći na službenim stranicama organizatora na adresi www.croatiaboatshow.com - a sve zanimljive događaje, u tekstu i slici, uključujući prelijepe hostese i skrivene after partije.. moći ćete pratiti na www.split.com.hr
napisao: splitski.portal