Euforično na Depeche Mode

"Najviše je ovacija, ipak, pokupio "zmijski seksipilan" Dave. Za svoje godine i više nego skladnim tijelom (za što muškarci, valjda iz ljubomore, okrivljuju drogu), puna dva sata podizao je temperaturu obožavateljicama. Depechevci su se čak tri puta vraćali na pozornicu..."

All i ever wanted, all i ever needed is right now on this stage... ne, to nisu riječi pjesme kultne britanske grupe Depeche Mode, već transparent koji su obožavani pjevači mogli vidjeti u prvim redovima koncertne dvorane Doma sportova u Zagrebu. Popularniji nego ikad, što je pokazao neumoran pljesak deset tisuća fanova iz Hrvatske, ali i susjednih nam zemalja (na svakom koraku mogli su se čuti strani jezici, a zagrebački hosteli bili su popunjeni), dva desetljeća star bend nije nas razočarao ni ovaj put.


Neobično za naše pojmove, a pogotovo ako se vrijeme mjeri po spli'ski, koncert je započeo kao što je i najavljeno - točno u 21 sat. Ulaznice su, iako neprivlačne cijene od 360 kuna, rasprodane danima prije njihova nastupa. Tako su na Trgu sportova fanatici, koji se nisu na vrijeme pobrinuli da osiguraju svoje mjesto u "raju", očajnički, ali uz pristojnu nadoknadu, tražili kartu više. Šuškalo se kako je jedan od "sretnika" vlastitu ulaznicu prodao za 100 eura. Dobio je, ali još više izgubio, jer svima koji su osjetili grižnju savjesti za "izgubljenim" kunicama, već s prvim izlaskom benda na "stejđ" ubrzo su zaboravili na osiromašeni mjesečni proračun.


Na pozornici zamišljenoj kao unutrašnjost kakvog NLO-a, prateći članovi s komandnog mosta upravljali su atmosferom u dvorani. Sve je i počelo i završilo euforično, riječi pjesama čitale su se na tisućama usana, a svjetlosne su zamijenili efekti publike, koja je reagirala na svaki i najmanji pokret pjevača Davea Gahana. Vrhunac se dogodio u trenutku izvođenja pjesme "Never let me down again", kada je prepuna dvorana ljudi rukama podignutim u zraku stvorila nezaboravan prizor.


"Everything counts" izveli su pred sam kraj koncerta, dok se na video zidu mogla čitati intimna poruka "thousand losses is only a statistic, one loss is a tragedy". Davea je u nekoliko pjesama zamijenio gitarist, "crni anđelčić" Martin Gore i oduševio kako ženski, tako i muški dio publike. Najviše je ovacija, ipak, pokupio "zmijski seksipilan" Dave. Za svoje godine i više nego skladnim tijelom (za što muškarci, valjda iz ljubomore, okrivljuju drogu), puna dva sata podizao je temperaturu obožavateljicama. Depechevci su se čak tri puta vraćali na pozornicu, svaki put vidljivo dirnuti emocijama onih koji su ih tu večer došli poslušati.napisao / foto: Ivana

Info zona Facebook