Motor Show - Bologna

06_12_2004
Motor Show - Bologna

Kao i svake godine, u Bologni se održava Motor Show, manifestacija za sve ljubitelje automobila i motora. Ove godine Motor Show nudi stvarno mnogo: ove godine se šire horizonti i nude se proizvodi od novosti na tržistu do konceptualnih automobila.

Kao i svake godine, u Bologni se održava Motor Show, manifestacija za sve ljubitelje automobila i motora. Ove godine Motor Show nudi stvarno mnogo: ove godine se šire horizonti i nude se proizvodi od novosti na tržistu do konceptualnih automobila.
Očekuje se više od 1.200.000 ljudi, 104 novosti, 337 predstavljača, 77 konferencija, probni testovi vožnje, 287 sati pregleda na tv-u, više od 2000 članaka po novinama.
Show se održava od 4-12 prosinca, a 2-3. prosinca je bio otvoren samo za tisak i operativce iz sektora.



Možemo se pohvaliti da smo i mi bili tamo jučer i pogledali sve sto se moglo.
Izdvajam neke izuzetne modele:

* Ferrari F430
Formula 1 izlazi na ulicu, obučena naravno u svoju crvenu boju, sa novom Ferrari F430. Izveden od jednosjedala Formule 1, motorom od 4,3L, 490 kubika i u mogućnosti da izvuče 315 km/sat.

* Chrysler Crossfire SRT
Sklop oduševljavajućeg dizajna i jedinstvene snage. Motor od 3,2L, 334 kubika, 5 sekundi od 0 do 100km, sa maksimalnom brzinom od 244 km/sat. Na tržištu od desetog mjeseca.

* Nova Porsche 911
Dvije verzije sportskog auta: 911 Carrera S sa 355 kubika i maksimalnom brzinom od 293 km/sat, te 011 Carrera sa 285 km/sat i 345 kubika.

* Alfa Romeo Concept 8C Competition
Sportsko auto van granica... brzina iznad 300 km/sat i 4,5 sekundi ubrzanja od 0 do 100 km/sat.

* Mini Cooper S Cabrio
Napokon stiže verzija "Cooper S". Osjećaji vrijedni go-karta sa posebnom pozornošcu aktivne i pasivne sigurnosti. Motor od 1.6 i 170 kubikaže u stanju je postići 215 km/sat. Na tržistu je od rujna ove godine.

* Peugeot 1007
Svi su slijepo vjerovali novoj 107, ali eto stiže 1007, nova "easy car" koja ce bit na tržištu od polovice 2005. Inovativna vrata i unutrašnji izgled. Benzinski motori sa kubikazom od 75/100, manualni i automatski mjenjač, te dizel motor.

* Opel Trixx
Raznovrstan i neobičan, Trixx je inovativan prototip ultra-kompaktnog Opela.
U ovaj gradski automobil mogu ući 3 osobe i dijete ili samo jedna osoba sa puno prtljage. Troja vrata se otvaraju na elektronski način putem pantografa, te omogućuju jednostavan ulaz osoba.




Za kraj izdvajam nešto stvarno futuristički gledano, nemoguće (pogotovo za dzep!)
* NISSAN QUASHQAI
Qashqai je kompaktni "crossover" sa pogonom 4x4 i može se reći da je zaista jedan gradski nomad (i ime mu dolazi od plemena). Automobil koji odražava vremensku promijenu, definiranu po Nissanu za aktivniji život.
Kupci ovog automobila traže prostor, mogućnost da prevoze obitelj, bicike, stvari za viken putovanja. Jednom riječju ovo je automobil koji ima karakter.

Qashqai je prvi projekt potpuno razvijen u Europi (Nissan Design Europe) koji od početka ove godine ima novu strukturu u Londonu i zapošljava 50 osoba. Tom studiju je povjereno razvijanje nove linije Nissana za Europu.
Sa ovim proizvodom Nissan je usmjerio pozornost na klijentelu visokog staleza; uspješni mladi ljudi (bogati nadodajem), koji žive u gradu, koji puno rade tokom tjedna, ali koji su vikendom usmjereni na zabavu i opuštanje van grada, zajedno sa obitelji ili prijateljima.
Iz tog razloga, Qashqai osigurava prostor i fleksibilnost.

Cijena? Prava sitnica: 1.8 miliona (miliona kažem!) Euraaaa.
Pričajući sa osobom zaduženom za sigurnost (naravno nije bilo moguće ući u auto), rekao je da je auto kompletno ručno rađen, da nije trenutačno za prodaju i da zbog cijene treba biti kao baby-sitter na Motor Show-u.

Sto reći?
Tajkuni, eto vam prilike...




* Za čitavu galeriju slika (automobili ali i hostese) kliknite ovdje... *