Slavili Pas Matersi...

09_01_2006
Slavili Pas Matersi...

Iako je prvotna namjera banda bio angažman striptizete od tog se odustalo pa je angažirana plesačica koja je svojim pokretima privlačila poglede mnogobrojne muške publike. Kakva bi to rođendanska proslava bila bez hrane?! Dva odojka su cijelu večer bila zalijevana rijekama limuna i naravno piva...

Nakon burnog novogodišnjeg slavlja i desetak dana toliko potrebnog odmora pozdravljam Vas dragi čitatelji i još jednom želim sve najbolje u novoj 2006. godini. Iako smo već dobrano zagazili u prvi mjesec Nove godine neće biti naodmet prisjetiti se jednog od zadnjih koncerata u onoj prošloj. Bio je to rođendanski koncert Pas Matersa proslavljen 29.12. u O'Hari gdje je na dostojan način, kako drugačije nego žestokom svirkom obilježena peta obljetnica rođenja ovog banda.


Tokom maratonskog dvoipolsatnog programa binom su prodefilirale sve tri postave pa s obzirom da je rođendanska prigoda neće zaboljeti ukoliko ih sve zajedno predstavimo u sljedećih par redaka. U prvoj originalnoj postavi su do 2003. svirali Sebastijan Mikulić-Sebo (pjevač), Davor Kunac-Đaro (gitara), Tomislav Mandarić-Krce (gitara), Mate Ćurić (bas), Tomo Ćurić (bubanj). U drugoj postavi na poziciju vokala dolazi Mario Maretić, a Krcu koji odlazi u profesionalne vode mijenja Marko Lončar-Lončo. U posljednjoj inkarnaciji Pas Matersa kao bas gitarist se pojavljuje Slobodan Pavić-Čobi.


Bila je ovo prilika da se nakon napornih svirki tokom 2005. uz fanove i prijatelje band prisjeti svih pjesama koje su izveli tokom svih ovih godina. Od prve ikad napisane stvari Matersa Nisam do prepjeva Live Wire AC/Dca uz koju se veže zanimljiv podatak.. U njihovoj izvedbi pjesma se zove "Ja nisam taj", a band je izvodi na svakom svom koncertu kao hommage Bon Scottu i glazbi AC/DCa kojom je uvelike inspiriran rad i glazba Pas Matersa. Uz već dobro poznate pjesme poput Šampion i Motora vozači publiku su posebno raspalile obrade Motorheada i njihove vječne Ace of spades u Maretićevoj osebujnoj izvedbi.


Dodatno čudi takva interpretacija kada znamo da je izgubio glas nekoliko dana prije koncerta i zadnje probe u doslovnom smislu odradio kao nijemi promatrač. Odsvirali su i neizostavnu Trese,lupa,udara Bombaj štampe a moram priznat da mi se jako svidio i tekst obrade Pomorac sam majko Atomskog skloništa koja je u novom ruhu dobila naslov Manekenka sam majko.


Za ovu prigodu Pas Matersi su predstavili još jednog pridruženog člana, članicu bolje rečeno. Iako je prvotna namjera banda bio angažman striptizete od tog se odustalo pa je angažirana plesačica koja je svojim pokretima privlačila poglede mnogobrojne muške publike. Kakva bi to rođendanska proslava bila bez hrane?! Dva odojka su cijelu večer bila zalijevana rijekama limuna i naravno piva. A kako bi to bilo pozvati ljude na rođendan pa im naplatiti ulaznicu?! U suradnji s klubom O'Hara ulaz je bio besplatan, a cijeli koncert je sniman s osam kamera i projiciran na platnu u prizemlju kluba. Uz vrhunski video materijal koncert je pratio odličan razglas i digitalno snimanje zvuka pa je u fazi pripreme već i promotivni dvd materijal.


Pas Matersi se pretjerano ne odmaraju već nastavljaju sa snimanjem dosad pola snimljenog albuma pod producentskom palicom Darka Grubišića. Album neće biti izdan u klasičnom smislu preko izdavačke kuće već će biti promotivno prodavan kao ulaznica na koncertima Pas Matersa. Da se dobar glas daleko čuje svjedoči i već dogovoren niz svirki u Zagrebu i okolici krajem drugog mjeseca. Sve informacije o nadolazećim koncertima, updateovi sa slikama, tekstovima, novostima, audio i video clipovima možete pak potražiti na www.pasmaters.com

napisao: Voices
foto: Čuba