Samo mir i tolerancija...

10_12_2005
Samo mir i tolerancija...

...komunikacije s publikom između svirke, nije nedostajalo. Lvkyevi komentari kako svima treba jedna draga osoba, mir, tolerancija i želje da ''cilom svitu bude lipo ka šta je nama'' tu bilo su samo dale jedan dodatni ''štih'' već odličnoj atmosferi punoj iščekivanja i grižnje savjesti među pojedincima što se ujutro mora rano na posal...

Lvkya je ove sride dočekala puna O'Hara. Kako i ne bi kad taj ne pretjerano velik prostor podržava posjećenost najviše 300- 400 individua, a vjerni slušatelji splitskog kantautora dugo ga nisu imali šansu čuti uživo! Bez neke dodatne najave, sa zakašnjenjem od sat i pol, počelo je uživanje uz pjesme koje sačinjavaju album prvijenac i jedinac (valjda ne još zadugo) - ''Ararita''.



Započeo je laganicom ''Prije sna'' i preko odličnih stihova nešto brže pjesme ''Još uvik iman voje'' ubrzao ritam i nismo se stigli ni okrenuti kad nam je servirao ubrzane hitove s albuma. Društvo na pozornici mu je činila i klapa Iskon bez koje ne može otpjevati pjesmu 'Ti si more'. Naravno, komunikacije s publikom između svirke, nije nedostajalo. Lvkyevi komentari kako svima treba jedna draga osoba, mir, tolerancija i želje da ''cilom svitu bude lipo ka šta je nama'' tu bilo su samo dale jedan dodatni ''štih'' već odličnoj atmosferi punoj iščekivanja i grižnje savjesti među pojedincima što se ujutro mora rano na posal, faks ili u školu.



Možda je to sve zbog njegovih ''transcedentalnih'' komentara, a možda zbog nečeg skroz drugog, ali u zraku (ili u nedostatku istog jer je stvarno bilo zagušljivo) se osjećao neki poseban ugođaj. Unatoč lošem vremenu tog dana, svi posjetitelji kao da su pretrpili sve to zbog tog događaja. Sva lica nasmiješena, svi susretljivi i ugodni a pogotovo Lvkyeva vjerna pratnja, Sara, to nadasve ženstveno stvorenje (u popularnijim godišnjim dobima na nastupima i bosonoga) zračila je posebnom milinom s osmijehom upućenim svima.