Škoro i Split ponovno zajedno

27_11_2005
Škoro i Split ponovno zajedno

Subota, vikend, južina, tmurno vrime... izbor za jedan večernji izlazak nije bio velik, a najveći događaj tog dana je zasigurno bio koncert Miroslava Škore, koji nam dolazi (opet) promovirati svoj posljednji album "Svetinju" koja je izdana početkom ove godine.

Subota, vikend, južina, tmurno vrime... izbor za jedan večernji izlazak nije bio velik, a najveći događaj tog dana je zasigurno bio koncert Miroslava Škore, koji nam dolazi promovirati svoj posljednji album "Svetinju" koja je izdana početkom ove godine.

Tako smo se ja i moj dragi (s aparatom oko vrata) zaputili oko osam manje kvarat, a putem smo upali u gužvu koja se kretala samo u jednom smjeru - ŠC Gripe. Nakon velike stiske na ulazu, ušli smo unutra i bacili oko na gužvu koja se počela stvarati. Već u 20h je bilo gotovo nemoguće pronaći mjesto na tribinama, a prostor ispred bine se polako punio.

Bilo je zanimljivo vidjeti da koncerti prije 23h privlače sve starosne skupine, od 5 do 85, što je vjerojatno bio i glavni razlog za prepunu dvoranu.



U 20.30 su se sva svjetla ugasila, nastala je potpuna tama i oko 6000 gledatelja je pozdravilo Škoru koji je, kao što se očekivalo, koncert započeo sa "Svetinjom", koju je popratila bakljada. Posebno je pozdravio sve Imoćane, te za njih i svoje roditelje otpjevao "Vrime". Zatim je uslijedila serija pjesama sa novog albuma, "Heroji", "Moja vilo", "Sedam Grijeha, "Golubica", a završio je sa posljednjom pjesmom na albumu, "Rastanak".

Nakon toga je uslijedilo nekoliko pjesama koje je sam nazvao "pjesmama za pirove", kao što su Kuća na kraju sela, Otvor' ženo kapiju, itd., što je sve ispred bine razveselilo, te izazvalo opće plesanje i skakanje, od onih najmlađih, pa do onih koji se još uvijek osjećaju mladima. Upravo taj raspon godina je dokaz kako Škoro i njegove pjesme mogu napraviti ono što drugi ne mogu, a to je da mogu povezati sva, kako je ih on nazvao, čista hrvatska srca, bez obzira na godine.

Dokazao je da može i nasmijati publiku, pa je prije pjesme "Tajna najveća" koju je otpjevao u duetu sa svojom back vokalisticom Marinom, opisao kako će napisati prvi balet sa riječima, Labuđe jezero. U njemu bi glavni likovi bili djevojka, koja se mora skrivati među lopočima i grmljem, da je ne bi nemilosrdno ubili zbog ptičje gripe, te njen dragi, koji ima kravlje ludilo zato što je ne može pronaći.




Poslije je još objasnio zašto u Hrvatskoj ima sve više i više Kineza, pa kaže kako: "Hrvati odlaze u Njemačku, Nijemci u Ameriku, Amerikanci u Vijetnam, Vijetnamci u Kinu, i gdje će onda jadni Kinezi nego u Hrvatsku."

Otpjevao je još nekoliko pjesama sa albuma "Milo moje", a vjerni su obožavatelji još jednom pokazali da su dobri krijumčari za sve prilike te je krenula još jedna bakljada za pjesmu "Mata".

Iako, kako kaže, ne pjeva pjesme drugih izvođača, otpjevao je pjesmu svoga kuma Marka Perkovića Thompsona "Lijepa li si", a koncert je htio zaključiti sa pjesmom "Sude mi", ali kad su se svjetla ugasila, publika je bila toliko glasna sa povicima "Škoro, vrati se!" i "Hoćemo još!" da su vratili cijelu postavu na pozornicu.



Koliko publika voli Škoru pokazala je na pjesmi "Ne dirajte mi ravnicu", jer čim su počeli prvi taktovi, publika je nadjačala i samog Škoru koji je tada njima prepustio cijelu pjesmu. Publika je pjevala cijelim srcem, a njemu je lice bilo ispunjeno suzama, te je na kraju izjavio "Vi ne znate koliko ja vas volim!". Nakon toga je dvosatni koncert završen pjesmom s kojom je i započet, pjesmom "Svetinja", koju je publika pjevala još snažnije nego na početku s glasnim ovacijama.

Sve u svemu, dobra organizacija bez ijednog incidenta, odlično ozvučenje i raspjevana publika. Koncert je bio više nego dobar, a oni koji su to propustili, mogu pogledati kako nam je bilo u foto-galeriji.

>> FOTOGALERIJA <<