Steve Vai u Tvornici

04_11_2005
Steve Vai u Tvornici

Nakon Ljubljane Steve Vai će 14. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture održat još jedan u nizu njegovih koncerata ovogodišnje turneje. Svi koji su ikad slušali ovog gitarističkog virtuoza, znaju da ovu večer ne smiju propustiti. No, za one koji još nisu sigurni tko je ovaj gitaristički velikan, evo nekoliko informacija...

Nakon uspješno održanog koncerta u Ljubljani, Steve Vai će se još malo zadržati na ovim prostorima. Naime, 14.11. u zagrebačkoj Tvornici kulture održat će se još jedan u nizu njegovih koncerata ovogodišnje turneje.

Svi koji su bili u Ljubljani ili su čuli kako je protekao koncert ovog gitarističkog virtuoza i njegovog gosta Erica Sardinasa, znaju da ovu večer ne smiju propustiti.
No, za one koji još nisu sigurni tko je ovaj gitaristički velikan, evo nekoliko informacija iz njegovog osebujnog životopisa.

Već kao dječak u glazbenoj školi, pokazivao je izrazitu nadarenost za glazbu. Ljubav prema gitari produbio je još jedan glazbeni velikan, njegov učitelj Joe Satriani. Nakon završene srednje škole, Vai se seli iz New Yorka u Boston gdje upisuje studij glazbe. Uskoro se njegovo umijeće pokazalo vrlo zanimljivim raznim umjetnicima, među kojima je bio i Frank Zappa. Vai se nedugo zatim priključio Zappinom bandu s kojim je stekao ugled vrhunskog rock gitariste. U suradnji sa Zappom snimio je nekoliko albuma Tinsel Town Rebellion i You Are What You Is , nakon čega su uslijedili Ship Arriving Too Late, Man From Utopia, Them Or Us i Thing Fish. Svoj talent Vai je prezentirao i kroz dva solo albuma Flex-Able i Flex-Able Lovers.

Sredinom 80-tih, Vai se priključuje Van Halenu, a nakon toga i Alcatrazzu s kojim je izdao album Disturbing The Peace.
Da ne bi mislili da se Vai zadržao samo u glazbenim vodama, spomenimo i film Crossroads, nakon kojeg dobiva poziv u band Davida Lee Rotha. S njim snima albume Eat 'Em & Smile i Skyscraper.

Krajem 80-tih nastavlja rad na svojim solo albumima, te se priključuje metal bandu Whitesnake s kojima snima i jedan album.
Njegov treći solo album Passion & Warfire bio je veliki hit, te je Vai još jednom uvjerio svoju vjernu publiku u svoje gitarističke kvalitete.

90-te godine za Vaia znače godine brojnih priznanja i uspjeha, pokreće i vlastiti rock band V.A.I. u sklopu kojeg nastavlja izdavati solo albume.
Krajem 90-tih ponovno se susreće sa Satrianijem te pokreće projekt pod nazivom G3, gdje su svake godine mijenjali trećeg gitaristu.

Ukoliko do sada niste imali ovako detaljan uvid u glazbeni opus Steve Vaia, dođite u Tvornicu 14.11. i poslušajte što ste propustili.
Sjajan nastup i divlja vibra nezaboravnih zvijezda rocka, neće vas ostaviti ravnodušnima.

Ulaznice se mogu nabaviti u Show-Shopu Ilica 14 / Prolaz Lovački rog, Integral pothodnik i blagajna Tvornice, te ostalim ovlaštenim prodajnim mjestima u sistemu Eventim ( www.eventim.hr ).
Cijena ulaznice do 31. listopada je 200 kn, a od 1. studenog 230 kn.