Svaka p(t)ica svome jatu leti

27_10_2005
Svaka p(t)ica svome jatu leti

...Može satima razgovarat o dizajnerima, šminkama, cipelama i ostalin životno važnin problemima, i to sve sa- svojin momkon. On joj je, u stvari, ujedno i osobni vozač i razlog zašto ne nosi takuin vanka. Ove vrste se posebno čuvajte jer u nedostatku sponzora postaju očajne i traže prvo toplokrvno tijelo u blizini...

Šta je prije nastalo? Kokoš ili jaje? Ovih dana temeljna pitanja nisu vezana za postanak ptica već za opstanak istih. I, dok vas ministri i drugi profesionalni lopovi tješe time da opasnosti za prenošenje ptičje gripe na ljude nema, ekipa splitskog.portala ekskluzivno doznaje čega (koga) se ovih dana triba čuvat po gradu, klubovima, kafićima... To su pripadnice lipšeg spola koje savršeno odgovaraju opisu nekih pernatih prijatelja (prijateljica).



1.Kokoši- Svakako jedna od psihički i fizički najzahtjevnijih pasmina ljudskog društva. One vole izlaske, poznate brand-ove i sve ostalo šta vole i njene prijateljice. Često ćete je viđat u najskupljin kafićima na rivi kako ispija jutarnju kavu oko 2 ipo popodne, a navečer u poznatim jet- set klubovima di se pušta turbofolk i ostalo smeće šta se piše pod audio- zapis. U društvu se osjeća ka riba u vodi, šta se ne bi moglo reć za osobe "počašćene" njenin društvon. Može satima razgovarat o dizajnerima, šminkama, cipelama i ostalin životno važnin problemima, i to sve sa- svojin momkon. On joj je, u stvari, ujedno i osobni vozač i razlog zašto ne nosi takuin vanka. Ove vrste se posebno čuvajte jer u nedostatku sponzora postaju očajne i traže prvo toplokrvno tijelo u blizini. Ako vas slučajno zarazi, ne samo da će van poćućat kune (i ostale valute) iz takuina nego ćete izgubit svaku volju za lov ubuduće.

2. Svrake- Vrlo rasprostranjena i česta vrsta ptica koje žele bit kokoši, ali zbog manjka dobrog izgleda, manira, godina, komunikativnosti ili inteligencije (???), to in nikako ne polazi za rukon. One su u pravilu mlađe od "kokoši", ali se zbog toga više trude da izgledaju starije. Kreću se po potpuno istin mistima ka i "kokoši", ali izlaze sa čak 25kn u novčaniku. Svojih prvih (i jedinih) 25kn troše na vodku-red-bull koju neumorno ispijaju dok ne naiđe konj na bijelom princu i upita ih sudbonosno: "Šta Piješ, mala?". Njen cilj je tog trenutka ostvaren, a ako se dovoljno potrudi možda dosegne i status kokoši. Infekcije se tribaju bojat svi neoženjeni (ili oženjeni) muškarci priko 30 godina sa starijin modelima BMW-a ili Mercedesa (onima šta se čuju od Modesty-a do Paganinija).



3.Čaplje- Unikatna vrsta ptica, sprtski tip bez imalo osjećaja za estetiku i ženstvenost. Često su i poveće, ili malo jače u ramenima (šta i nije loše ako trenutno na vikendici cipate drva za zimu). Ponekad van upadaju u oči čisto zbog neukusa, ali niko in nemože predbacit da se ne trude. Dapače, trude se i previše, pa ih često možemo vidit u kratkin minicama iz kojih izlazi 2 puta po 2 metra nogu. Poznate su i po staron dobron spoju ogromne količine crvene šminke sa dugon, uredno počešljanon, ali neodržavanon koson i raznobojnon maijcon bez rukava da istakne svoje sportski građene
bicepse. Ove skupine se svi bojte, jer je redovito u ophodnji i
spremna je na korištenje sile. A, virujte, teško ćete se obranit.

4. guske- One su osrednjeg izgleda, sa kakvin- takvin smislon za modu i komunikaciju, ali su, blago rečeno, neinteligentne. Nekima to i ne predstavlja problem, jer one su spremne i platit piće i cili dan razgovarat o glupin temama koje su uspile zapantit iz sinoćnje epizode Big Brothera. Velika većina njih ima i svoju ružniju polovicu, muški u Splitu su poznati po puno toga, ali baš da biraju... i nisu! Uostalon, zadovoljene su potrebe jedne i druge strane pa razloga za brigu i nema... ili možda ima? Važna napomena je da se ove ptice gotovo stalno drže uz svoje partnere pa ste u minimalnoj opasnosti.



5.Grlice- Sve popularnija pasmina u našen "Malon Mistu". One su često prelipe u faci, manje- više zgodne, psihički podnošljive, ali... -pucaju se čudnin idejama. E, sad te ideje mogu se ispoljavat kroz neke čudne stavove, navike, kroz način oblačenja, ili neki treći uočljivi element. Ipak, često su vrlo ugodne u društvu, komunikativne i socijalno inteligentne. Infekcija od ove vrste i nije tako opasna jer se ne vole vezat za jednu osobu (ili se jedna osoba ne voli vezat za njih).

...eto, nadan se da smo van bar malo pomogli u preventivi ove virusne
zaraze. Svako od vas će, ipak popustit prid nekon od skupina. Zato i kažemo da svaka P(t)ica svome jatu leti.