KADET

24_10_2005
KADET

Mislin da je u predstavljanju bendova nezamislivo izostavit (ili uopće ne spomenit) splitski bend "Kadet".Iako im priča o upoznavanju i nije toliko zanimljiva, mislin da triba istaknit njihovu glazbenu educiranost, volju i želju za sviranjem...

Mislin da je u predstavljanju bendova nezamislivo izostavit (ili uopće ne spomenit) splitski bend "Kadet".Iako im priča o upoznavanju i nije toliko zanimljiva, mislin da triba istaknit njihovu glazbenu educiranost, volju i želju za sviranjem.



Grupa je osnovana u prosincu 2003. g. u Splitu. Koliko ste mogli primjetit i ime in je originalno.Imali su par ideja kako nazvat okupljeni bend, ali kakav bend, takvo ime; unikatno! Iako im postava nije oduvik ista već dvi godine su isti članovi(koji će nadamo se ostat do kraja).A to su:Ćmite(gitara, vokal), brada(bass), Filko(gitara), mina(gitara) i vele(bubnjevi) uz povremene članove Petru(klavijature) i Čelana(vokal)...Imaju svoj demo album snimljen u klubu kocka, na njihovoj web stranici možete pronać pisme:

-"Neon takes over the room"
-"queen of hearts"
-"better left undone"
-"the night is brighter without lights"
-"monitor"
-"1:08 on display"

Kadet svira post - rock sa primjesama noisa, uz bubanj,bass sa tri gitare. Bendovi koji imaju"utjecaj" na njih su npr. mogwai, explosions in the sky, sigur ros, godspeed you black emperor i još mnogi...



S obzirom da članovi benda slušaju različitu vrstu glazbe ponekad im se mišljenja razilaze no to ipak ne utječe na njihovo kreativno stvaranje i djelovanje...Zasad su nastupali u Splitu u nama(Vama) već poznatom klubu "Kocka", u klubu "Quasimond-u" gdje ste imali priliku ponajprije čuti, a onda i vidjeti Kadet 0.2(da van malo pojasnnin: kako san doznala od benda, gitarista,vokal studira(završava studij u Ljubljani SAE audio engineering) u Sloveniji pa su svirali bez njega + spomenuti Petra i Čelan (Nikola iz klape"Iskon").Nisu svirali svoje stvari već obrade : The Cure, Pixies, Joy Division, Placebo, Depeche Mode, The Hives, The Strokes, ...
U Qvaze(namjerno napisano) su nastupali 3 puta, uz velik broj posjetitelja sa odličnom svirkom. Također su u punoj postavi svirali (rasturili) u Dubrovniku.(u Orland-u, 02.04.)
Iako talentirani i željni stvaranja i sviranja nailaze na poteškoće, primjera prostor za svirku kojeg, kako kažu nije ni malo lako za nać, ali sve drže pod kontrolon.



Nemaju svaki dan probu zbog osobnih poslova, zanimacija(primjera posla, fakulteta), ali sviraju kad god uvate vrimena.
Smatraju da je jedini problem šta sviraju glazbu koju triba znat slušat, a to je danas većini tabu tema.
Bilo in je malo nesuglasica kad su ostali bez Ćmite, ali uz jaku volju i ljubav prema glazbi su ostali i dalje sviraju... Mogli bi nas ponovo počastit svirkon u Qvasimonda, a to još nije sigurno. Također imaju home made projekcije napravljene za bend. Promoviraju svoj prvi materijal koji možete downloadati na bendovu sajtu.Ukoliko želite još ponešto saznat o njima posjetite njihovu stranicu www.kadet.tk gdje možete besplatno download-ati gore navedene pjiesme, a možete i kontaktirat bend na e- mail: [email protected].
Respect! Fala svin članovima benda za ovaj(nozovimo to tako) interview.

-fotografirao Jakov Lerotić