Prodigy u Zagrebu

22_09_2005
Prodigy u Zagrebu

Koncertni spektakl kultne skupine The Prodigy održat će se 6.listopada u maloj dvorani Doma sportova - zbog čijeg ograničenog kapaciteta, te već pokazanog interesa publike - preporučujemo svima da svoje ulaznice nabave na vrijeme! Za očekivati je da uskoro osvane oznaka "SOLD OUT".

Koncertni spektakl kultne skupine The Prodigy održat će se 6.listopada u maloj dvorani Doma sportova - zbog čijeg ograničenog kapaciteta, te već pokazanog interesa publike - preporučujemo svima da svoje ulaznice nabave na vrijeme! Za očekivati je da uskoro i pored zagrebačkog koncerta osvane oznaka "SOLD OUT".

Pretprodaja ulaznica započela je prvog dana rujna na svim ovlaštenim prodajnim mjestima, uz jedinstvenu cijenu od 280 kuna.

The Prodigy je osnovan ne tako davne 1991. godine, a već su slijedeće godine izdali svoj prvi singl "What evil lurks". Zatim slijedi singl "Charly", te njihov prvi međunarodni hit "Out of space". Prvijenac "Expiriance" izlazi godinu dana nakon osnutka, te im otvara vrata na zahtjevnu britansku underground glazbenu scenu. Već drugim albumom iz 1995. godine, "Music for jilted generation", prodiru u mainstream tog novog glazbenog pravca. Stvari sa tog albuma, "Vodoo People", "No Good", "Poison" i drugi postali su glavne pjesme svakog cluba diljem Europe, a album je bio prisutan u svakoj ozbiljnijoj kućnoj glazbenoj kolekciji.

No pravo veselje nastupilo je sa lansiranjem singla "Firestarter" (1996.) , koji je prodan u 250 000 primjeraka u samo prvom tjednu, te je bio br. 1 na svim europskim glazbenim ljestvicama. Nakon toga slijedi single "Breathe" za koji mnogi smatraju da je najbolji uradak The Prodigy, prodan u 700 000 primjeraka.

The Prodigy je 1997. izdao svoj treći album "The Fat of the Land" koji je mješavina hype i techno punka, a popularnost uspješnica sa tog albuma "Smack my bitch up" , "Firestarter", "Breathe" rezultirala je prodajom albuma u 7 milijuna primjeraka.

Dečki su se razišli 1998., no 2001. ponovno se okupljaju i izdaju album pod nazivom" Always outnumbered, Never Outgunned" koji je podsjetio na onaj stari Prodigy, sirovi beat i eksplozivni bas, hype techno i hard punk.

17. listopada izlazi i njihov novi album "Their Law-the singles" u izdanju Dallas recordsa. Zagreb i Hrvatska će imati priliku po prvi puta uživo poslušati i vidjeti The Prodigy, koju su na svoj način obilježili underground scenu 90-tih godina.


Više informacija na:
www.theprodigy.com
www.impresario.com
http://events.lupa.hr/