Saskia Laroo u O'Hari

08_09_2005
Saskia Laroo u O'Hari

Opuštena atmosfera na bini rezultirala je i dobrom atmosferom u publici... super je stvar kad jednim praznim danom poput nedjelje tokom cijelog ljeta možeš potpuno besplatno dobiti ovakav tip zabave. Najčešće niti ne znaš tko svira niti kakvu vrst glazbe i jednostavno otvoren odeš na koncert i svaki put se iznova iznenadiš...

Prošle nedjelje posjetila nas je Saskia Laroo sa svojim bandom. S razlogom je najavljivana kao "atraktivna jazz trubačica" jer je svojim nastupom i svirkom razveselila i ljubitelje jazza i slučajne prolaznike. Razlog zbog kojeg je svatko uspio naći nešto za sebe je u lakšim formama poput free i acid jazza koje upražnjava ova vrckava 46ogodišnjakinja. Saskia njeguje vlastiti pristup trubi i fraziranju prilikom svirke u kojoj se očituju utjecaji i nekih drugih instrumenata. Ništa čudno ako zavirimo u njenu biografiju i nađemo da je u svojoj karijeri svirala instrumente od alt i sopran saksofona do gitare,violončela,bas gitare,kontrabasa i klavira.



I sam zvuk trube je specifičan jer koristi brojne efekte koje kontrolira u realnom vremenu. Naime,efekte drži zadjenute za pojasom tako da najčešće jednom rukom drži trubu i svira dok se drugom igra gumbićima i potenciometrima. Pošto je sve spojeno bežičnim uređajem Saskia je imala punu slobodu kretanja tako da se u jednom trenutku spustila s bine i zasvirala među publikom a bome su i neki iz publike imali mogućnost puhnuti u trubu.
Saskia je sa sobom u goste dovela i simpatičnog MC Flasha koji je freestyle rimama i malom školom plesa zabavljao publiku. Zoran Jeager,Goran Delač i Dado Marinković bili su sjajna i nenametljiva "domaća" podrška koji su stvarali odličan ugođaj.



Opuštena atmosfera na bini rezultirala je i dobrom atmosferom u publici koja je znalački pljeskom nagradila svaku solo točku.
Super je stvar kad jednim praznim danom poput nedjelje tokom cijelog ljeta možeš potpuno besplatno dobiti ovakav tip zabave. Najčešće niti ne znaš tko svira niti kakvu vrst glazbe i jednostavno otvoren odeš na koncert i svaki put se iznova iznenadiš.




Foto: Stipe Marinović