tribute to EKV

17_08_2005
tribute to EKV

Koncert se organizira u čast i spomen na grupu Ekatarina Velika, jednu od najvećih i najznačajnijih rock ikona ovih prostora. Prve postave benda, na žalost, više nema. Ivan Vdović (bubanj) umro je 1992. god, tekstopisac, pjevač i gitarista Milan Mladenović 1994., Bojan Pečar (bas) 1998., a klavijaturistica Margita Stefanović-Magi 2002.

Koncert "tribute to EKV", koji se trebao održati u ljetnom kinu Bačvice u Splitu 6.8., a koji je otkazan zbog zabrane sanitarne inspekcije radi buke - ipak će se održati, i to u tvrđavi Gripe u četvrtak, 25.8., sa početkom u 21:00 sat.



Koncert se organizira u čast i spomen na grupu Ekatarina Velika, jednu od najvećih i najznačajnijih rock ikona ovih prostora. Prve postave benda, na žalost, više nema. Ivan Vdović (bubanj) umro je 1992. god, tekstopisac, pjevač i gitarista Milan Mladenović 1994., Bojan Pečar (bas) 1998., a klavijaturistica Margita Stefanović-Magi 2002. EKV je bio spoj velikog talenta, kreativnosti i svijesti i ostavili su trag toliko dubok da ih i današnje generacije otkrivaju izvan svih trendova, a rock (i ostali) glazbenici nalaze inspiraciju u njihovoj ostavštini. Sa sedam studijskih albuma izvršili su golemi utjecaj na kompletnu današnju rock scenu.
Na tribute koncertu u tvrđavi Gripe će nastupiti splitske grupe Frakcija i Justin's Johnson, zagrebački Veliki Bijeli Slon (EKV tribute band), Goran Bare, Darko Rundek i Srđan Gojković-Gile, frontmen Električnog Orgazma. Kuriozitet je da Rundek nastupa bez matičnog benda ali uz pratnju splitskih mladih nada Justin's Johnson, koji će i samostalno izvesti nekoliko obrada pjesama EKV-a. Iz agencije MONOMEDIA, organizatora ovog koncerta, doznajemo da je potvrđen i nastup Urbana i njegove četvorke, a pregovara se i sa još nekim izvođačima tako da sve miriše na istinski spektakl. Svi izvođači sviraju isključivo pjesme od EKV, u vlastitim obradama i aranžmanima.
Također, kroz ovaj happening će se izraziti i protest zbog zabrane koncerta u ljetnom kinu Bačvice, tako da se pozivaju svi koji su uživali u brojnim koncertima na tom, po mnogima, najboljem splitskom prostoru za ljetne rock svirke. Organizatori stoga napominju da su u prodaji i vrijede iste ulaznice koje su bile namijenjene za koncert na Bačvicama, a mogu se kupiti u CD shopu "Dancing Bear", cafe baru "Bounty" i knjižari "Utopia" pored Ghetto cluba.