Staro Češko u kinu Bačvice

09_07_2005
Staro Češko u kinu Bačvice

Koncertni program započinje nastupom Hladnog Piva, benda koji je upravo završio vrlo uspješnu turneju po Hrvatskoj, vrativši pravi, čvrsti rock u velike dvorane i održao punk u Hrvata živim. Hladno Pivo po prvi put nastupaju u ljetnom kinu Bačvice što je kuriozitet s obzirom na to da su Bače ugostile sve grupe i izvođače koje nešto znače na Hrvatskoj rock sceni, a i šire,...

BOGATA KONCERTNA SEZONA U LJETNOM KINU BAĆVICE

Splitsko ljetno kino Bačvice je odavno postalo nezaobilazna lokacija kad su u pitanju kvalitetni koncerti. Tako i ove subote (09. srpnja) kreće još jedna serija vrhunskih koncerata koju organizira agencija Monomedia.
Koncertni program započinje nastupom Hladnog Piva, benda koji je upravo završio vrlo uspješnu turneju po Hrvatskoj, vrativši pravi, čvrsti rock u velike dvorane i održao punk u Hrvata živim. Hladno Pivo po prvi put nastupaju u ljetnom kinu Bačvice što je kuriozitet s obzirom na to da su Baće ugostile sve grupe i izvođače koje nešto znače na Hrvatskoj rock sceni, a i šire. Ovo će vjerovatno biti i njihov zadnji koncert u Splitu prije zasluženog odmora i pripremanja i snimanja novog albuma, te stoga poručuju: "Dođite po šamar, još malo pa nestalo". Kao predgrupa će nastupiti njihov splitski pandan - grupa Ă?ubrivo koja na splitskoj sceni postoji već više od deset godina, a svoj ostanak u lokalnim okvirima mogu zahvaliti samo svojoj beskompromisnosti po pitanju glazbe koju izvode i svom odbijanju sudjelovanja u standardnim komercijalnim i diskografskim mašinerijama.

Nakon Hladnog Piva, organizatori najavljuju koncerte i ostalih miljenika splitske publike:

- 16.07. - Let 3 - suludi riječani pojačani sa trubačima i plesačicama obećavaju svoj neponovljivi rock'n'roll cirkus;

- 23.07. - The Beat Fleet - najveći rock bend koji je hrvatski hip hop ikad imao (i obrnuto);

- 30.07. - Partibrejkers - kultni, dugovječni, žestoki i žive već hiljadu godina unatoč tvrdnji da to ne žele;

- 06.08. - tribute to EKV - hommage Milanu, Margiti i Bojanu odaju njihovi štovatelji i nasljednici izvodeći i obrađujući njihove pjesme.



Svi koncerti počinju u 22:00 sata, a ulaznice se mogu kupiti u splitskom CD shopu "Dancing Bear", caffe baru "Bounty" - Vinkovačka 21, u book&comic&vinyl shopu "Utopia" - Dosud 10 (pored Ghetto cluba), te na blagajni ljetnog kina od 20:00 sati, prije početka svakog koncerta.
Program su podržali odjel za kulturu grada Splita, te "Staro Ćeško" kao glavni pokrovitelj.