MatchRace u Splitu+after party

01_06_2005
MatchRace u Splitu+after party

U sjeni finala kupa i uzbudljive završnice hrvatskog nogometnog prvenstva podno Sustipana već tradicionalno održao se ACI H1 Cup u sklopu Swedish Match Tour-a na kojem su sudjelovali najpoznatiji svjetski jedriličari. Nakon par dana borbi u finalu je pobijedio Gilmour... koji je u alkoholnim parama proslavio pobjedu! :)

U sjeni finala kupa i uzbudljive završnice hrvatskog nogometnog prvenstva podno Sustipana već tradicionalno održao se ACI H1 Cup u sklopu Swedish Match Tour-a na kojem su sudjelovali najpoznatiji svjetski jedriličari. Nakon par dana borbi u finalu su se našli amerikanac Peter Gilmour i francuz Phillipe Presti u kojem je Gilmour tijesnom borbom 3:2 pobjedio. Gilmoru je to već peta podjeda na ACI Cupu.



Na natjecanju je nastupila i jedna hrvatska posada sa kormilarom Dariom Klibom osvojila je pretposljednje mjesto sa pet pobjeda od kojih i jednu nad pobjednikom cup-a.
Konačni poredak:
1. Gilmour
2. Presti
3. Pace
4. Ed Baird



Dodjela nagrada uz party održana je u klubu Tribua, gdje je u ugodnoj atmosferi uz hranu, piće i hostese (kojih je bilo jako malo ovaj put?) Tri prvo nagrađena su pri preuzimanju pehara održala kratki govor, ishvalili organizaciju i ljepotu hrvatske obale... te obečali ponovni dolazak u Hvatsku!


Ps. sama dodjela je kasnila više od sat vremena jer se pobjednik toliko napio od šampanjca da nije mogao doći do pozornice po nagradu - jedriličarski život nekad znade bit tako težak :)



[ FOTOGALERIJA ACI H1 RACE CUP-a ]

napisao: splitski.portal