Prašilo je u Admirala...

31_05_2005
Prašilo je u Admirala...

...tada na scenu stupaju prve zvijezde večeri, momci koji su svoju inspiraciju pronašli na privremenom radu u kanadskim šumama istodobno spašavajući vjeveričji podmladak pred naletima nemilosrdnih buldožera i nadobudnih drvosječa... da dame i gospodo, imali smo čast uživo čuti...

Točno dvije godine nakon što je Glazbeni Forum ugledao svijetlo servera a godinu nakon prvog koncerta održanog u Zagrebu,u Splitu je održan drugi koncert Glazbenog Foruma(u daljnjem tekstu GF). Kako bi nastavili u morskom tonu i održali tradiciju s obzirom da je prvi koncert bio u Sidru, ovaj koncert je održan u klubu Admiral uz svesrdnu pomoć Udruge Beat. Bila je ovo savršena prilika da se na jednom mjestu okupi što više forumaša i ostalih namjernika posjetitelja,a prije svega kvalitetnih bendova kojima je zajednički nazivnik GF, naime svirali su bendovi isključivo članova GF-a.
Lista bendova se u toku pripreme koncerta mijenjala i sužavala a konačni se lineup iskristalizirao tek na sam dan koncerta. Tako da od najavljenih bendova s plakata nažalost nismo vidjeli Justin's Johnson i Flamethrower no vidjeli smo sljedeće...za početak prvi nastup Damage done-a ikad. Na njih nisam obraćao posebnu pozornost a nije to baš radila ni publika koja je tek počela punit klub. Svirao se metal, bilo je dosta glasno, kose su letile na sve strane...svakom slučaju poslužili su kao pristojan otvarač cijelog događaja. Zanimljivost je da u bendu sviraju braća na lead pozicijama, jedan ko lead gitarist a drugi kao glavni vokal i basista.
Nakon njih na binu bez prethodnih probi te s namjerom da popune rupu u programu nastalu nedolaskom prethodnospomenutih bendova, penju se samo za ovu prigodu skrpani Pilići. Oni koji prate zbivanja znat će da su Pilići zapravo dvojac iz nekadašnjeg Pulsea potpomognut bubnjarom kaštelanske rock skupine Kako Da Ne. Pilići se eto uhvatili nezahvalna posla zagrijavanja atmosfere i održavanja publike pred binom što im je manje više uspjelo uz rock standarde.



A tada na scenu stupaju prve zvijezde večeri, momci koji su svoju inspiraciju pronašli na privremenom radu u kanadskim šumama istodobno spašavajući vjeveričji podmladak pred naletima nemilosrdnih buldožera i nadobudnih drvosječa...da dame i gospodo, imali smo čast uživo čut i vidjet te hrabre momke, Edip MamĂş. Uz već poznate i nadaleko priznate hitove poput Unutarnjeg Autokanibalizma, ST-Rege i SuperMegaMixa 3004 premijerno smo čuli i neke novije uratke kao što su Atma te Oslobodi me iz svog svemira koja je nastala u suradnji s poznatom češkom jazz pjevačicom Martinom poznatoj po suradnji s još poznatijim Leut Magnetikom koji su tu laskavu titulu poznatih stekli suradnjom s poznatim splitskim autorom Sašom Antićem, članom općepoznatog ping pong The Beat Fleet kolektiva.
Nakon njih pak zvijezde večeri br. 2, iz Zagreba nam dođoše izvrsni Scroll. Nekoliko autorskih stvari garniranih s desetkom poznatih obrada činile su odličan set koji je nakon Edipa dodatno rasplamasao atmosferu u dotad već pristojno popunjenom Admiralu. Ono što nas je oborilo s nogu je glas pjevača Zuje...glas s karakterom i intenzivnošću, snagom i kvalitetom koji se idealno nadopunjuje na dobro uigran bend. Nadam se da ćemo Scroll što skorije opet vidjet na ovim prostorima. S nastupom tako završio i Scroll, večer tek počela a bendova ni za lijek...naravno Pilići i ovaj put evoluiraju prema Kokama i po drugi put te večeri se penju na binu. Na repertoaru opet svevremenski hitovi poput Wish You Were Here za kojeg se dogodila najdirljivija scena cijelog koncerta a to je penjanje na binu svih nazočnih članova GF-a. Uspjeli se tako nekako svi skinut s bine kako bi pozdravili sljedeći bend...S.A.B.L.A.S.T. koji su uspješnu večer još uspješnije priveli kraju.
A kada su već svi pomislili da je kraj poseban show Quick Brown Foxa....tko je vidio i nažalost čuo sjećat će se s boli u ušima....tko nije, trebao je da vidi šta se događa kad se ljudima pod krinkom liberalizma svašta omogući.
Hvala Bogu sve se na kraju fino završilo, i ovaj put smo okupili velik broj forumaša koji se kretao negdje oko brojke 60 a na odmet nije bilo niti onih 200tinjak posjetitelja koji su klubom prodefilirali u toku večeri. Vidimo se dogodine na Trećem Koncertu Glazbenog Foruma ;)