Zagrijani za novo Kvizanje?

13_01_2012 / 19:08h  |  Autor: Duje Mogić
Zagrijani za novo Kvizanje?

Nakon iznenađujuće posjećenosti prve sezone Kvizanja u Zoni, vrijeme je da se kvizomani i oni koji će to tek postati, krenu zagrijavati za drugu sezonu... U prvoj sezoni, najspretnijima se pokazala ekipa Radovana Fuchsa!

Nakon iznenađujuće posjećenosti prve sezone Kvizanja u Zoni, vrijeme je da se kvizomani i oni koji će to tek postati, krenu zagrijavati za drugu sezonu...

Prva sezona kvizanja u Zoni završila je 21. prosinca zadnjim izdanjem kviza u kojem su znanje odmjerili pobjednici prethodnih pet rundi i tri ekipe koje su najčešće bile u finalu, a nisu uspjele osjetiti slast pobjede te Algoritmove i Profilove nagrade u džepu. Natjecatelje izbrušene forme dočekale su naoštrene olovke, grickalice (kondome smo već prije razdijelili) i novi koncept kviza prilagođen dokazanim znalcima. Na sva pitanja, njih 42, trebalo je dopisati odgovor, dakle bez ponuđenih rješenja, a izazov i novost su predstavljale igra asocijacija i anagrami.

Sedam pitanja je ostalo neodgovoreno, a to su redom: prve tri riječi Biblije, ime planeta s kojeg dolazi Mali princ i koji splitski bend ima album naslovljen istim imenom; nitko nije znao da je Mendeljejev izumio votku, imena kolumni kolumnista Slobodne Dalmacije, te da je Walesa bio taj koji je poslao suprugu po Nobelovu nagradu za mir iz straha da ga ne puste natrag u domovinu. Također, svi su zaboravili kome je Iko Buljan slomio nogu na treningu Hajduka zbog čega je, vlastitim izborom, nekoliko godina šetao svijetom neobrijan i kako se popularno naziva ponedjeljak u kojem je Ivanišević uzeo Wimbledon.

S druge strane, pitanja - tko je uveo nulu u zapadnoeuropsku matematiku, čega je Kopi Luwak sorta i koji je svetac zaštitnik planinara - su za svih bila mačji kašalj. Lakim zalogajem su se pokazali i anagrami - samo jedan pogrešan odgovor. Najspretnijima od svih se pokazala ekipa Radovana Fuchsa (Jadran Matković, Marina Gojsalić i Ivan Relja) koja je odnijela konačnu pobjedu i torbu punu knjiga sa 34,5 osvojena boda od ukupno 50. Najbliži pratitelj je dvočlana ekipa Stop nasilju! (Marin Burić, Marijana Ančić) sa 30,5 bodova, a trećeplasirana je ekipa Tri praščića (Srđan Pejaković, Mijo Gudelj, Alen Marijam) sa 27. Praščićima je vraćen nepravedno oduzet bod na proceduralnoj pogrešci autora pitanja i uvaženo je da je Roš Hašana zapravo židovska Nova godina, a ne Yom Kippur kako smo nehotično obmanuli natjecatelje.

Pobjednička ekipa Radovana Fuchsa - Jadran, Marina i Ivan

Druga sezona Kvizanja u zoni će se pojaviti u rasporedu događanja Info zone prije nego se uspijete zaželjeti znojenja pred kompliciranim pitanjima i upitnog pogledavanja prema kolegi pored sebe u iščekivanju točnog odgovora. Nagrade će također nastaviti biti dodatna motivacija kao i do sada, a možda se u kvizanje pitanjima opet uključi i najprofesorica Daša Dragnić. Do novih obavijesti učite o gradu Splitu, lokalnim fenomenima i sportu jer su upravo ta pitanja u dosadašnjim rundama bila najslabija točka.