Supetar: sunce, more, glazba i filmovi

01_07_2011  |  Autor: KMaja
Supetar: sunce, more, glazba i filmovi

Preko sto godina starom barkom doplovili su organizatori trećeg Supetar Super Film Festa da bi predstavili program koji su ove godine pripremili za sve one koji će odlučiti provesti pet dana na nama najbližem otoku, uz more, filmove i dobru glazbu Ljetnog kina, Leta 3, Fešte Balkanika...

U četvrtak je na splitskoj rivi pozornost prolaznika privlačila najstarija originalna bračka bracera, usidrena nasuprot Palače. No nije se radilo o još jednom mamcu za turiste – preko sto godina starom barkom doplovili su organizatori trećeg Supetar Super Film Festa da bi na njoj održali konferenciju za novinare na kojoj su predstavili program koji su ove godine pripremili za sve one koji će odlučiti provesti pet dana na nama najbližem otoku, uz more, filmove i dobru glazbu.

O festivalu su pričali i na pitanja spremno odgovarali Petar Trebotić, direktor festivala, Milana Martinović, producentica festivala i selektorica češkog filma, Petar Dragičević, direktor logistike, te Andreja Babić, osoba za pr.

Program SSFFa u Split su donijeli preko sto godina starim brodom

Istaknuli su kako će ove godine Festival trajati dan duže od dosadašnja četiri, tako da će nas programom mamiti u Supetar od 5. do 9. srpnja, a kao da to nije dosta, uveli su i nulti dan (4. srpnja), koji otvara legendarni Đelo Hadžiselimović predavanjem Odabrao Đelo Hadžiselimović u 21h u Galeriji Ivan Rendić (2. kat Narodne knjižnice Supetar, Jobova bb), da bi se zatim u klubu Thriller, sa početkom u 22.15, prikazao film o super junaku sa jednog drugog otoka – Lavandermanu, a večer će zaključiti najpoznatiji domaći Ramones cover band, Gabba Gabba.

Zemlja partner festivala ove je godine Češka, pa festival službeno, u crkvenom dvorištu koje prima dvjestotinjak posjetitelja, otvara hrvatska premijera dokumentarnog filma Češki mir u kojem se stanovnici sela bore protiv postavljanja američkog proturaketnog radara u svojem mjestu. Osim hrvatske, imati ćemo prilike prisustvovati i regionalnim te dalmatinskim premijerama filmova čiji popis možete upratiti u splitskom.kalendaru.

Dvojica autora pojaviti će se osobno na projekcijama svojih filmova – britanac Dylan Williams bit će dostupan za pitanja nakon filma Muškarci koji plivaju, a crnogorski scenarist i redatelj Ivan Marinović predstaviti će Fali more drž se kraja. Novost ovogodišnjeg festivala su i Brački dnevnici – svojevrsni pogled u prošlost otoka Brača kroz dostupne arhivske snimke HRT-a.

Ostatak priče se ponavlja – besplatan zabavni program nakon dviju projekcija (prva rola će se zavrtjeti u 20.45, a drugi naslov će se prikazati u 23 sata) i ove će godine pronaći svoju publiku – među imenima kao što su Ljetno kino, DJ Sero (alter ego selektora Olivera Sertića) i Fešta Balkanika, Let 3, Bolje ne može!, Betabombe te B and the bops, sigurno će svatko pronaći razlog za pedesetominutno truckanje do centra Brača gdje će vas dočekati volonteri festivala, bogati popratni program, sunce, more, glazba i filmovi – što više čovjek može poželjeti?

Pomoć u skrajanju plana za SSFF

Cijena karte za jednu projekciju je 15 kuna, za cijelu večer 20 kuna, dok će za festivalsku kartu trebati izdvojiti 70 kuna Što se Jadrolinje tiče, cijena pojedinačne karte je 33 kune, a raspored vožnje potražite na linku. Ukoliko odlučite ostati na otoku, ozbiljno razmotrite kamp, na čiju cijenu posjetitelji festivala mogu ostvariti popust!