Traži se osmi bend!

06_04_2011
Traži se osmi bend!

Došli smo i do posljednje kvalifikacijske večeri ST-@rt music festivala. U društvo bendova Pas maters, Blok sistema, Kundyak Mezhie, Prevail, L'Kok, Merkur i Domination, koji su do sada <strong>zaslužili </strong>ulazak u polufinale, pokušat će se izboriti, abecednim redom...

Došli smo i do posljednje kvalifikacijske večeri ST-@rt music festivala koja će se u srijedu sa početkom u 21 sat održati u MC O'Hara. U društvo bendova Pas maters, Blok sistema, Kundyak Mezhie, Prevail, L'Kok, Merkur i Domination, koji su do sada zaslužili ulazak u polufinale, pokušat će se izboriti, abecednim redom:

Izgubljena generacija, bend koji za svoj zvuk kaže da podsjeća na ex-YU rock, ali općenito naginje klasičnom rocku sedamdesetih i osamdesetih. Da biste si predočili kako to zvuči morat ćete ili jako upregnuti maštu , pošto ovaj bend nema materijala na internetu, ili svratiti do O'Hare, što je vjerujem jednostavnija opcija.

Magnolija, splitski šesteročlani bend koji svira, kako kažu, od metala do tanga, a na glazbeni im je izričaj utjecao široki spektar glazbenika – od pjevača pred vinarijom Veritas do Slayera. Iza njih je jedan demo, u pripremi je snimanje drugog, a na linku možete preslušati pet pjesama.

Posljednja kvalifikacijska večer ST-@rt music festivala

MIG, bend koji postoji tek šest mjeseci i još nije, kako se čini, ostavio traga u bespućima interneta, ali možda je koristan podatak da su četiri godine djelovali pod imenom Underdogs u Trogiru. Znamo da su se preselili u Split i odlučili glazbom pozabaviti profesionalno, ali o kojem se žanru radi ipak će ostati misterij.

Plimni val, četveročlani splitski bend koji slavi prvu godišnjicu postojanja, a svoju glazbu opisuje kao mješavinu modernog alternativnog pop rocka i stare škole. Cilj im je stvaranje iskrene glazbe i prenošenje energije na druge ljude, a koliko su u tome uspješni ipak ne možete provjeriti klikom na link, jer nisu stavili ni jednu pjesmu na stranicu.

Definitivno najneizvjesnija večer, sa apsolutno rekordnim brojem bendova bez na internetu objavljenog materijala sigurno će biti, ako ništa, zanimljiva u smislu da baš i ne znate kakva vas glazba očekuje. Što na koncu uopće nije loše – doći bez predrasuda i na licu mjesta procijeniti koji je bend zaslužio vaš glas, ono je što bi svaki pravi ljubitelj glazbe ionako trebao napraviti.

napisala: KMaja