U proljeće s novim pročeljima

05_04_2011
U proljeće s novim pročeljima

Gundulićeva ulica je iz zimskih mjeseci izašla s nekoliko novih pročelja. Pred dovršetkom je poslovno stambena <strong>zgrada</strong> ugurana uz usjek pruge, na stambenoj zgradi u nastavku skinute su azbestne ploče, a sitno do otvaranja broje uređene etaže Pomgradovog nebodera.

Gundulićeva ulica je iz zimskih mjeseci izašla s nekoliko novih pročelja. Pred dovršetkom je poslovno stambena zgrada ugurana uz usjek pruge, na stambenoj zgradi u nastavku skinute su oronule azbestne ploče, a sitno do otvaranja broje i novi uredi Centra za socijalnu skrb na prve tri etaže Pomgradovog nebodera.

Dovršena je stiješnjena novogradnja na mjestu zapuštenog perivoja

Tri nadzemna kata poslovnih prostora uz još dva sa devet stanova, od pogleda su skrili zaštićenu secesijsku kuću i oduzeli joj perivoj, no uskoro će i ona dobiti novo pročelje.

Gotovo čitavo desetljeće od najava preseljenja Centar za socijalnu skrb će konačno i useliti u kvadraturom gotovo tri puta veće i mogućnostima usluga primjerene prostore u kojima su nekada bili uredi Pomgrada. Osim za urede mjesta će se naći i za dječju igraonicu, veliku konferencijsku dvoranu, knjižnicu…

Centar za socijalnu skrb uskoro u gotovo tri puta većim prostorima

Preobrazba nekadašnje robne kuće Prima u zgradu Suda otpisana je priča, no još se ne zna njena nova namjena. Teško je prognozirati i kada će na vrhu Gundulićeve, na mjestu današnjeg autobusnog kolodvora, započeti izgradnja velikog poslovnog kompleksa. Naime, prvo bi kolodvor trebao preseliti u Kopilicu.

napisao: Pile
foto: Goran Leš