Iskusni pozivaju mlade bendove

13_12_2010
Iskusni pozivaju mlade bendove

Čuvari svirala, Dioniz, Đubrivo, In-the-go, Kompleks K, Nopling, Osmi putnik i Ultimatum zajedničkim nastupom žele podržati mlade nade te ih potaknuti na prijave za drugi ST-@rt <strong>festival</strong> i pokazati im da postoji publika koja prepoznaje kvalitetu...

Klub O' Hara ovoga će četvrtka ugostiti neke od poznatijih imena splitske glazbene scene te će  publika za 0 kuna od 21 sat do 1 ujutro uživati u nastupima bendova Čuvari svirala, Dioniz, Đubrivo, In-the-go, Kompleks K, Nopling, Osmi putnik i Ultimatum.

Nema skrivenih uvjeta, nije u pitanju neka zakamuflirana šema – riječ je o promociji i početku prijava za ST-@rt 2011 - festival dalmatinskih neafirmiranih autorskih bendova koji će se održati u veljači dogodine. Iskusni bendovi koji već imaju potpisane ugovore sa diskografskim kućama ovim zajedničkim nastupom žele podržati mlade nade te ih potaknuti na prijave i pokazati im da postoji publika koja prepoznaje kvalitetu.

Ponovno se svjetla O'Hare spremaju za mlade bendove

Organizator je, kao i prošle godine, Udruga za zaštitu glazbe STOP, a prva nagrada je, zahvaljujući potpori Hrvatske glazbene unije i producentske kuće Štajner records, snimanje, ali i objavljivanje albuma, te nastup na HRT – ovoj Garaži.

Organizatori manifestacije ističu kako festival nisu pokrenuli kako bi promovirali sebe, već bendove kojima daju priliku da svoj materijal konačno iz garaže dovedu pred publiku. Prošlogodišnji odaziv bendova potvrdio je da scena postoji, ali je skrivena u prostorijama za probe. Poticaj svakom bendu je priznanje kvalitete, a najbolja potvrda za to je pljesak publike. Najsretniji bi bili, kažu, kada uopće ne bi bilo potrebe za ovakvim festivalom – to bi značilo da je splitska scena ojačala, da je priznata u Hrvatskoj, posebno u splitkim klubovima gdje lokalni bendovi još nisu dovoljno poželjni gosti.

Više informacija o pravilima natjecanja i prijavama pročitajte na službenoj My Space stranici Udruge STOP.

napisala: KMaja