Proračun za gamere

21_11_2010
Proračun za gamere

Proračunski kalkulator omogućuje svima da se <strong>klikom</strong> miša poigraju Državnim proračunom za sljedeću godinu, ali i da vide kako bujaju i presušuju tokovi novca, plaća, prihoda i rashoda... Poigraj se i<strong> </strong>nauči - pokaži možeš li bolje ti ili Vlada :)

Proračun, top tema svakog kraja kalendarske godine, određuje tokove novca iz zajedničkih blagajni. Prosječni građani o njemu zapravo znaju vrlo malo i nepregledni nizovi brojeva i stavki ne znače im mnogo.

U Hrvatskoj su rijetki Gradovi koji se potrude pregledno, čak i grafički, svojim građanima predočiti kamo odlazi njihov novac – koliki postoci odlaze na ceste, koliki na plaće, koliki na vrtiće i škole... Split, nažalost, nije među tim rijetkim gradovima.

Kad nekome daš, otkrij kome si uzeo...

Zaduživanje i stalno nazadovanje gospodarstva hrvatske političare nikad nije više ograničavalo u krojenju proračuna, a pred kraj 2011. godine održavaju se parlamentarni izbori i nikako ne bi bilo pametno dodatno se zamjeriti narodu.

Udruga za promicanje prava na pristup informacijama Vjetrenjača je uz potporu Hrvatske gospodarske komore izradila Proračunski kalkulator i omogućila svima da se klikom miša poigraju Državnim proračunom za sljedeću godinu, ali i da vide kako mijenjanjem stopa poreza, broja zaposlenih ili visine naknada bujaju i presušuju tokovi novca, plaća, prihoda i rashoda.

Poigraj se i nauči o Državnom proračunu, pokaži možeš li bolje ti ili Vlada: proracunskikalkulator.com