Nebo gledaj, kalendar klikaj

21_10_2010
Nebo gledaj, kalendar klikaj

Prošli vikend smo poslušali Vakulu i ekipu i pripremili džempere, a više od kišobrana ili kabanice nam stvarno nije trebalo. Za procjenu o vremenskim prilikama najbolje je pogledati u nebo, a za planiranje vikenda još bolje je pogledati splitski.portal...

Prošli vikend smo poslušali Vakulu i ekipu i pripremili džempere, a više od kišobrana ili kabanice nam stvarno nije trebalo. Za procjenu o vremenskim prilikama najbolje je pogledati u nebo, a za planiranje vikenda još bolje je pogledati na splitski.portal...

U petak u podne će splitski srednjoškolci i osnovci, potpomognuti glumcima i piscima, Čitanjem pod krošnjama dati novu dimenziju Đardinu. Popodne u kinoteci Zlatna vrata DokuArt donosi dokumentarne filmove o čovjeku na žici i dreseru dupina koji je odlučio razotkriti brutalnu istinu zabavne industrije. Kinoklub će gradsku filmsku ponudu upotpuniti u večernjim satima filmom iz Ciklusa filmova Joao Cesar Monteiroa.

Mogu li više studenata privući izbori ili prosvjedi? (foto: A.Weber)

Pred kraj dana Gradska knjižnica Marka Marulića ugostit će studente Odsjeka solo pjevanja Umjetničke akademije u Splitu koji će pjevati talijanske operne arije. Studenata će biti i u Sveučilišnoj knjižnici gdje će se održati tribina Uzmi mjeru Studentskom zboru! kojom Info zona pokušava podignuti informiranost studenata o predstojećim studentskim izborima.

Mali sućidarski kafić Studio 21 ponovno javno obznanjuje svirke – ovaj petak na rasporedu je Acoustic tribute to Đorđe Balašević u izvedbi Mile i Josipa. Dobrom svirkom i kvadraturom sličan je kafić Ely koji će glazbenom dvojcu Vanda i Marin pridružiti trubača. Kafićku zabavu, ali uz funky i soul glazbu po izboru DJ Maria, nudi i Alter Ego. Osim tribute nastupa za živućeg Balaševića koji u prosincu dolazi u Spaladium arenu, petak je dan i za tribute to Bob Marley by Obba Obba u Jungli. Quasimodo je ritam svog plesnog podija prepustio u ruke DJ M.i.l.e., a O'Hara će se gibati u ritmu Rocky Friday i Duda Dudes. Hypnotic night uz hitove 80-tih i 90-tih godina prošloga stoljeća zadesit će sve koji zađu u Hemingway.

Vikend u Kocki: Festival buke i Rave party (foto: H.Podrug)

U Kocki će se ovog petka održati jubilarni deveti Festival buke, a organizatori posebno ističu da neće biti heavy metala i obrada cajki. Koliko su puta nastupali, za nastup grupe Viva u Vanilli ne treba imati posebne napomene – sve se jako dobro zna.

U subotu ujutro hitajte pogledati postav pete splitske.tiramole jer ako ga ne pogledate tada tko zna kad ćete imati novu priliku, a sigurno to neće biti u galerijskom prostoru Fotokluba Split. Kinoteka vam u svom programu daje drugu priliku za pogledati film Čovjek na žici, ali donosi i priče 106 ratnih kuhara. Popodne možete provesti i uz prvoligaški nogomet - u Park mladeži dolazi zaprešićki Inter. Navečer će Dom mladih biti ispunjen čarobnim zvucima mantri jer se u prostorima Hrama održava četvrta Kirtan večer.

Par sati kasnije, etažu-dvije niže započet će večer plesa i zabave do ranih jutarnjih sati uz raznorazne hardcore, techno, d'n'b, trance i house hitove – u Kocki je Rave party. U isto vrijeme, na još nižoj nadmorskoj visini, ali na drugom katu robne kuće, u Quasimodu nastupa Elemental. Otprilike na istoj nadmorskoj visini je i Hot tuna u kojoj večer nazvanu Beyond Threshold vodi Dj Gonzo i daje joj ritam rock&rolla. Definitivno na najnižoj nadmorskoj visini i službenim početkom najkasnije zabave su u O'Hari uz Banana Sound i Funk'n'Roll, u Equadoru uz Disco Night Fever with Pinja i techno ritam nazvan Going Crazy On Saturday With Zorro u Jungli. U to doba zvučnici i glazbala će već biti na umoru u kafiću Alter Ego gdje će DJ Bepo puštati glazbu disco hitove 80-ih i 90-ih te u kafiću Ely gdje će goste uz pop-rock,country i blues glazbu zabavljati Westaste duo.

U nedjelju posljednje natjecanje u autoslalomu (foto: M.Prgomet)

Gibonni je Oliveru postavio težak zadatak, no vjerojatno će stari morski vuk pronaći rješenje da sugrađani sa nedjeljnog koncerta u Spaladium areni odu barem jednako zadovoljni kao s Gibinog spektakla. Moguća nedjeljna kiša pokvarit će izletničke planove, ali uz nju može biti samo atraktivnije na posljednjem državnom natjecanju u autoslalomu ove sezone koje će se održati na cesti Omiš – Naklice.

napisao: Pile