Studentima sivi most

18_08_2010
Studentima sivi most

Radoznali mogu već danas prošetati predugo čekanim pješačkim mostom iznad ulice Matice hrvatske. Nešto više od pet metara iznad ceste popločavaju se posljednji metri pločnika, a uskoro bi trebali biti <strong>gotovi</strong> i radovi na specifičnoj rasvjeti i bojanju mosta...

Radoznali mogu već danas prošetati predugo čekanim pješačkim mostom iznad ulice Matice hrvatske ispod kojeg se promet već nekoliko tjedana ponovno odvija bez ograničenja pa su i autobusne linije vraćene u normalu.

Jedino ograničenja u prometu ispod mosta je visina

Nešto više od pet metara iznad ceste bijelim bračkim kamenom se popločavaju posljednji metri pločnika, a uskoro bi trebali biti gotovi i radovi na specifičnoj rasvjeti i bojanju mosta pa bi studenti početkom nove akademske godine trebali sigurnije koračati prema fakultetima.

Preostali su radovi na popločavanju, rasvjeti i bojanju mosta

Ne bude li novih odgoda, početkom iduće godine ulica Ruđera Boškovića bi se i fizički, ne samo u planovima, trebala nastaviti između zgrade FESBa i zgrade triju fakulteta, do parcele na kojoj se planira skora gradnja nove zgrade Pravnog fakultea.

napisao: Pile
foto: Goran Leš