Ubrzali Mornarice

12_08_2010
Ubrzali Mornarice

Prema stanju na gradilištu u ulici Hrvatske mornarice, najduža u potpunosti rekonstruirana ulica u posljednjem desetljeću za promet će se otvoriti i <strong>prije</strong> najavljenog roka. Veći dio posla već je obavljen, a uskoro će se pristupiti i sređivanju signalizacije i hortikultre.

Preživjeli smo ljeto bez ulice Hrvatske mornarice, a povremene gužve u okolnim ulicama vrijedile su obnove vjerojatno najlošije gradske prometnice. Prema stanju na gradilištu, ali i najavama, najduža u potpunosti rekonstruirana ulica u posljednjem desetljeću za promet će se otvoriti i prije najavljenog roka početkom rujna. Veći dio posla već je obavljen, a uskoro će se pristupiti i sređivanju horizontalne i vertikalne signalizacije te hortikulturnom uređenju.

Uskoro sređivanje signalizacije i zelenila i - gotovo

U potpunosti je izmijenjen asfaltni sloj na čitavoj dionici od bivše Slobodne Dalmacije do Poljuda, izgrađena su nova ugibališta za autobusne stanice te otoci na križanjima, a novost su i prvi metri biciklističke staze koja će se jednom započinjati na Ravnim njivama, a završavati na Marjanu. Nažalost, zbog potrebe pomicanja južnog rubnika moralo je biti otpiljeno nekoliko desetaka metara drvoreda koji će se zamijeniti novim stablima.

napisao: Pile
foto: Duje Tomić