Nije uvik sve isto

21_07_2010  |  Autor: KMaja
Nije uvik sve isto

<div align="left">Kraj mjeseca srpnja donosi, osim ogromnih vrućina, jedno uvijek originalno osvježenje – po trinaesti će se put na Solinskoj Gradini slaviti različitosti kultura ujedinjenih glazbom. <strong>Ethnoambijent </strong>stiže kao protuteza svima onima koji se žale kako slušaju uvijek iste bendove...

Kraj mjeseca srpnja donosi, osim ogromnih vrućina, i jedno uvijek originalno osvježenje – po trinaesti će se put na Solinskoj Gradini slaviti različitosti kultura ujedinjenih glazbom: vrijeme je za još jedan Ethnoambijent.
Ovogodišnje izdanje donosi neka iskakanja iz već ustaljenog rasporeda – umjesto dva dana, program će se održavati od četvrtka do subote, ali se zato cijene ulaznica nisu drastično izmijenile – za 120 kuna osigurat ćete si mjesto za sva tri dana, dok ćete za pojedini dan morati izdvojiti po 50 kuna u pretprodaji, odnosno 60 na ulazu.

Program počinje još za dnevnog svjetla
U četvrtak nam stižu gosti iz daleke Afrike, malijski Vieux Farka Touré. Opisuju ih kao mješavinu reggea, rocka i bluesa, a kako to otprilike zvuči možete provjeriti na službenoj stranici.

Petak je rezrviran za Arkul, duo iz susjedne nam Bosne i Hercegovine čije sefardske napjeve možete poslušati na njihovoj myspace stranici. Tradicionalno, u petak na pozornicu izlaze Kries koji će sigurno atmosferu ponovo dovesti do usijanja.
U subotu bjeloruski Altanka donose napjeve iz svoje zemlje kojih su se prisjećali tek najstariji stanovnici sela. Što je to trojac pronašao na svojim putovanjima možete i unaprijed poslušati.


Ethnoambient će zatvoriti Cimarrón iz Kolumbije sa svojom mješavinom domorodačkih indijanskih, afričkih i europskih kulturnih utjecaja, ili jednom riječju joropom.
Šaroliki program, ugodan ambijent i dobro društvo izvrstan su jamac za kvalitetan provod. Ethnoambijent do sada nikada nije iznevjerio pa nema razloga da se i ove godine ne uputite u Gradinu po novu dozu ritmova iz dalekih krajeva, bez bojazni od neprospavane noći pošto svirka svake večeri počinje točno u 9 sati.