Raste promet raste i aerodrom

21_07_2010
Raste promet raste i aerodrom

Zračna luka u Resniku će kroz kolovoz iz vikenda u vikend zbrajati rekorde sezone. Zbog sve većeg prometa od iduće turističke sezone aerodromski sadržaji će se prostirati na dodatnih 34 tisuće kvadrata koji se već <strong>grade</strong> zapadno od sadašnje zgrade.

Zračna luka u Resniku će kroz kolovoz iz vikenda u vikend zbrajati rekorde sezone, a na pistu će u jednom danu slijetati i do sto zrakoplova. Zbog sve većeg prometa od iduće turističke sezone aerodromski sadržaji će se prostirati na dodatnih 34 tisuće kvadrata koji se već grade zapadno od sadašnje zgrade.

Do iduće turističke sezone nova stajanka za zrakoplove

Prema projektu, sjeverni dio nove stajanke za zrakoplove bit će izgrađen na nasipu, a južni dio na armirano betonskoj konstrukciji te će se uredi, garderobe, servisne radionice, skladišta i slični sadržaji nalaziti ispod južnog dijela stajanke.


Nacrt zračne luke 2000 i neke godine
Zračna luka već je otkupila zemljišta za proširenje parkirnog prostora i putničkog terminala kojeg planiraju izgraditi do 2015. godine te tako kapacitet sa sadašnjih 1,3 povećati na 2 milijuna putnika godišnje. Novi terminal sa četiri avio mosta nastavljat će se na zapadnu stranu sadašnje zgrade. U planovima je i izgradnja rulnice paralelne sa pistom.

napisao: Pile
foto: Goran Leš