Kupaj se dok je mukte

27_06_2010
Kupaj se dok je mukte

Čeka se sunce i ljetne temperature, a na plaži ispod nekadašnjeg kampa hotela Split čeka se i da teška mehanizacija završi svoj posao. Split bi  trebao dobiti <strong>plažu</strong> koja pristaje hotelu s četiri zvjezdice, no hoće li dobiti i prvu plažu s ograničenim pristupom?

Školska godina je završena i kalendarski je započelo ljeto, a splitske plaže su gotovo pa prazne... Čeka se sunce i ljetne temperature. Na plaži ispod nekadašnjeg kampa hotela Split čeka se i da teška mehanizacija završi svoj posao temeljite rekonstrukcije i nasipanja plaže.

Umjesto guze na Trsteniku se još sunčaju bageri

Nakon što je Hotel Radisson blue Split ponovno odgodio otvaranje prestala je i žurba da se dovrše radovi na budućoj hotelskoj plaži. Proširen je betonski plato i dobrano dodatno nasuta obala te su izgrađena takozvana pera, kamena zaštita koja bi trebala štiti šljunčanu plažu od utjecaja valova.

Plaža hotela s četiri zvjezdice i ograničenim pristupom?

Split bi iduće ljeto konačno trebao dobiti plažu koja pristaje hotelu s četiri zvjezdice, ne samo izgledom nego i sadržajima, no hoće li dobiti i prvu plažu s ograničenim pristupom - hoćemo li stvarno trebati plaćati ulaz?

napisao/foto: Pile