Nižu se uspjesi mladih

06_06_2010
Nižu se uspjesi mladih

Sredinom svibnja su studenti UMASa poharali  <strong>nagrade</strong>, par dana poslije su mladi programeri udruge DUMP ponovili uspjeh, krajem svibnja uspjesima se pridružio student prve godine Ekonomskog fakulteta, a dobre vijesti stižu i s netom održanog Animafesta...

Sredinom svibnja studenti splitske Umjetnička akademije poharali su nagrade ne najznačajnijem međunarodnom festivalu kreativnih komunikacija u regiju - Magdalena. Saša Pocrnić, Andreja Sužnjević i Dalibor Kazija osvojili su po jednu prvu nagradu u različitim kategorijama, a jedna druga nagrada pripala je Danijelu Simonu.

Samo par dana poslije došla je vijest kako su mladi programeri splitske udruge DUMP ponovili uspjeh 2007. i 2008. godine te na nacionalnom natjecanju izborili finale svjetskog Imagine Cup natjecanja. Pobjednički tim Ivana Biluš, Frane Roje, Mislav Tomić i Nebojša Veron uz mentora Marka Matijevića tako će predstavljati Hrvatsku na najvećem studentskom natjecanje u organizaciji Microsofta.

Krajem svibnja uspjesima mladih Splićanki i Splićana pridružio se uspjehom i Ante Prka, student prve godine Ekonomskog fakulteta, koji će u Beču predstavljati Hrvatsku na Balkan Case Challengeu koji će okupiti skoro dvije tisuće studenata iz regije.

Dobrim vijestima pridružio se i mladi splitski umjetnik Veljko Popović koji je na netom održanom Animafestu osvojio prvu nagradu. Pozornost javnosti prvi put je privukao prošlogodišnjom nagradom za najbolji animirani film na Aspen Shortsfestu, jednom od najuglednijih sjevernoameričkih festivala kratkog filma.

Uskoro na portalu čitajte i(li) u emisiji Info zona na radiju slušajte razgovore sa ovim, ali i drugim, uspješnim predstavnicima mlade generacije!