Uz Poljičku novogradnje u dva reda

12_05_2010
Uz Poljičku novogradnje u dva reda

Uz Poljičku se iz temelja diže prva u nizu stambeno poslovnih <strong>zgrada</strong> koji će se protezati između dviju bolnica. U drugom redu nesmetano raste zgrada Zdravstvene škole. Već se vide zidovi sportske dvorane koju ima rijetko koja splitska srednja škola.

Uz Poljičku se iz temelja diže prva u nizu stambeno poslovnih zgrada koji će se protezati između dviju bolnica. U drugom redu nesmetano raste zgrada Zdravstvene škole - već se vide zidovi sportske dvorane koju ima rijetko koja splitska srednja škola.

U prvom redu stanovanje i poslovanje, u drugom obrazovanje

Njena posebnost je i što će se zbog ograničenja uzrokovanog veličinom parcele dio zgrade nalaziti na stupovima, iznad školskog dvorišta. Nova zgrada će na jednoj lokaciji okupiti 820 učenika koji su nastavu do sada pohađali na čak četiri lokacije.

Zdravstvena škola imat će sportsku dvoranu i stajati na stupovima

Rok dovršetka u ožujku 2011. godine za sada je posve realan ukoliko se pri kraju radova ne ukaže problem pristupne ceste kao što je bio slučaj s novim rodilištem u susjedstvu. Između ovih dviju novogradnji izgradit će se ulica koja će na istoku prolaziti ispod ulice Bruna Bušića te direktno spajati bolnice Firule i Križine.

Uz Poljičku će se u fazama graditi stambeno poslovni kompleks

Navodno bi u jednu od budućih zgrada uz Poljičku, pored križanja sa Bušićevom, mogao preseliti i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Sve zgrade imat će podzemne garaže te park i dječje igralište. U drugom redu novogradnji mjesta bi se trebalo naći i za novi Centar hitne medicinske pomoći.

napisao: Pile
foto: Goran Leš i simulacije