Poziv publici, volonterima i kritičarima

26_04_2010
Poziv publici, volonterima i kritičarima

Kontra krizi i drugim silama mraka, porast temperature i treću godinu za redom znači i približavanje <strong>FMFSa</strong>. Ako već niste, zaokružite svih šest dana od 24. do 29. svibnja. Publika se poziva na odbrojavanje, volonteri na akciju, a potencijalni filmski kritičari na radionice...

Kontra krizi i drugim silama mraka, porast temperature i treću godinu za redom znači i približavanje Festivala mediteranskog filma. Ako već niste, zaokružite svih šest dana od 24. do 29. svibnja. Lokacije su već poznate - danju kinoteka Zlatna vrata, a noću Ljetno kino Bačvice koje će ove godine poslužiti i za postfilmska druženja uz glazbu. U recesijskom repertoaru naći će se 10 dugometražnih i 10 kratkometražnih filmova te niz posebnih projekcija.

Postfilmske aktivnosti ove godine godine sele iz Akvarija (foto: G.Katić)


Filmova i za dicu, posla i za volontere



Ponovno će se na film navlačiti i najmlađi programom mali meDITEran. Iako, neki osnovnoškolci su već zagrizli udicu ovogodišnjeg festivala te na filmskim radionicama spremaju filmove koji će se prikazati na festivalu.

Važna karika prethodna dva festivalska izdanja bili su – volonteri. Svi stariji od 16 i ove godine imaju priliku uz druženje i puno zabave steći nova iskustva te ostaviti svoj trag u pisanju povijesti Festivala mediteranskog filma Split. Kratki životopisi primaju se do 03. svibnja na mail [email protected], a ako se prijavljujete, očekuje se da na raspolaganju za dogovor budete od 21. do 30. svibnja. Naravno, izabrani volonteri imat će besplatan pristup filmovima, radionicama, predavanjima te još niz sitnih pogodnosti koje festivalski život čine ugodnijim.


I volonterske snage u završnoj fazi FMFS grade (foto: Z.Buljubašić)


FilmInkubator



Na isti mail, [email protected], ali uz sedam dana duži rok mogu se javiti zainteresirani za sudjelovanje na radionicama filmske kritike u sklopu edukativnog programa pod nazivom FilmInkubator. Ima mjesta za samo deset potencijalnih filmskih kritičara pa će biti odabrani samo oni koji dovoljno dobro u 50 riječi objasne zašto zaslužuju biti izabrani. Kroz tri dana dvosatnih radionica na zabavan i kreativan način polaznike će voditi Nataša Senjanović (Hollywood Reporter, cineuropa.org) i Vladan Petković (Screen International, e-novine.com). Stečeno znanje polaznici će primjenjivati već na festivalskim filmovima!

U nizu radionica i predavanja bit će i gosti sa Sarajevo Film Festivala koji će upoznat Splićane upoznati sa projektima Sarajevo Talent Campus i Sarajevo grad filma. Svoj edukativni program predstavit će i zagrebački Jewish Film Festival, a upoznat ćemo i rad Mediteran Film Festivala iz Širokog Brijega.

Nestrpljivi i radoznali neka klikaju službeni festivalski web www.fmfs.hr, a nostalgičari mogu  zavirit u našu prošlogdišnju rubriku i u arhivi pročitati intervju s mladom ekipom organizatora.

napisao: Pile