Punk i grunge rock

30_03_2010
Punk i grunge rock

Prošlotjedna pop epizoda ST-@rt festivala donijela je pobjedu bendu <em>Ivana i lolite</em>, a ove nas srijede u O'Hare očekuju ponovo nešto žešći zvukovi, mikrofonija i zujanje u ušima. Ljubitelji punka i grunge rocka će doći na svoje ove <strong>kvalifikacijske</strong> večeri...

Prošlotjedna pop epizoda ST-@rt festivala donijela je pobjedu bendu Ivana i lolite, a ove nas srijede u O'Hare očekuju ponovo nešto žešći zvukovi, mikrofonija i zujanje u ušima. Ljubitelji punka i grunge rocka će doći na svoje ove kvalifikacijske večeri uz mješavinu kvalitetnih i iskusnih zadarskih i splitskih bendova. Početak je, kao i dosad, u 21 sat, upad 10 kn, a za istu cifru možete kupiti i pivo.

Loudermind su tročlani splitski bend koji, uz manje pauze, djeluje od 2005. godine. Kao što se može čuti na njihovom myspaceu, bend se pronašao u indie alternativnom rocku uz jaki utjecaj grungea.

Stonetribe nam dolaze iz Zadra, i usprkos šestogodišnjem stažu, nisu postavili neke zvučne zapise na internet, pa im treba vjerovati na riječ kada kažu da sviraju žešći grunge rock. Slike benda se mogu pronaći u Glazbenoj garaži, ali ne govore baš tisuću riječi.
  Špurijus, jedan od dugovječnijih splitskih (a i hrvatskih) demo bendova, za one koji još nisu čuli, svira veseli punk rock socijalne tematike (što ih je učinilo gotovo inventarom prvomajskih fešti), uz veliku ljubav prema rodnom gradu, kao što se može vidjeti na myspace stranici.

Špurijus, gotovo inventar prvomajskih fešti - plakat iz arhive

Terapija je najfriškiji bend koji će se predstaviti ove srijede; osnovani koncem 2009. godine, bez video ili audio zapisa na internetu. Kažu da su sami sebi uzori, a inspiraciju crpe iz svakodnevnice.

Trn u oku stižu iz Zadra, osnovani su prije 15 godina, a plodove rada, prije nego što su se razišli '99, zabilježili su na demo snimkama i jednom studijskom albumu. Ponovo se okupljaju 2007. i od tada praše punk inspiriran UK bendovima '70-ih. Najnovije snimke EP-a pod nazivom Vozim svoju trku možete poslušati na myspaceu benda.

Ako vam grunge budi asocijacije na depresivne suicidalne likove a punk na bjesomučne šutke i prolijevanje pivom, to nije razlog da preskočite O'Haru ove srijede. Uvijek možete sa strane neometani uživati, jer je, uz gore navedene bendove, omjer kvalitete i cijene sigurno na strani potrošača.

napisala: KMaja