Mekši zvuci festivala na Zenti

23_03_2010
Mekši zvuci festivala na Zenti

Nakon žestokih bendova koji su proteklih tjedana razdrmali klub O'Hara na kvalifikacijskim večerima <strong>ST-@rt</strong> festivala, ove nas srijede u devet sati očekuju nešto mekši zvukovi iz pojačala. Prošloga su tjedna slavili Stimulans, a biti će zanimljivo koji će faktor presuditi ove večeri.

Nakon žestokih bendova koji su proteklih tjedana razdrmali klub O'Hara na kvalifikacijskim večerima ST-@rt festivala, ove nas srijede u devet sati očekuju nešto mekši zvukovi iz pojačala. Prošloga su tjedna slavili Stimulans, a biti će zanimljivo koji će faktor presuditi ove večeri.

Druga posada je splitski bend opčinjen, kako se prema materijalu na myspace stranici  čini, pop rock scenom, s naglaskom na osamdesete. Ivana & lolite također naginju pop rock izričaju, ali nešto novijeg datuma; urbanog zvuka koji su na scenu vratili Yammat, ako ćemo suditi prema uratku na youtubeu.
Ivana & lolite - Za kraj

Pop rock, ali s naglaskom na rock, sviraju i Groovy, najdugovječniji bend u ovoj konkurenciji, sa stažom od pet godina. Prema pjesmama predstavljenim na myspaceu, na njih su utjecali i Azra i Belan i Floydi. Zanimljiv spoj i zanimljiv rezultat.
Merkur već ima iskustvo nastupa na festivalima (foto:M.Prgomet)

Merkur stiže iz Kaštela i, u skladu sa ostalim izvođačima, svira pop rock, sa naglaskom na ljubavnu tematiku pomalo melankolične atmosfere, kao što se može čuti na myspace stranici. Na Minivalu 2 došli su do finala, kako će proći na ST-@rt festivalu, saznat ćemo u prvim minutama četvrtka.
New Gondoliers uživo u Makarskoj

New Gondoliers kažu da sviraju gentlemen pop, koji definiraju kao spoj indie-folk i alt. country žanrova. Kako to zvuči možete poslušati na youtube snimkama, a možete svratiti i na myspace stranicu gitariste, pjevača i skladatelja Alena Čelića.

Pošto u Splitu nećete prečesto naletiti na kvalitetan pop rock koncert neafirmiranih bendova, bilo bi šteta ne poviriti na Zentu i, za deset kuna, uz ugodno druženje dočekati četvrtak.

napisala: KMaja