Pjesma u eksperimentalnom filmu

05_02_2010
Pjesma u eksperimentalnom filmu

Međunarodni festival eksperimentalnog filma Carbunari 2010 poziva sve zainteresirane umjetnike da se do 3. ožujka prijave za sudjelovanje. Ovogodišnja tema French-English Poetry Festivala je Od poetike do poezije. Pozivaju se video umjetnici da ilustriraju 36 pjesama...

Međunarodni festival eksperimentalnog filma Carbunari 2010 poziva sve zainteresirane umjetnike da se do 3. ožujka prijave za sudjelovanje. Ovogodišnje, 7., izdanje festivala specifično je po tome što integrira filmove koji će se predstaviti u lipnju ove godine na French-English Poetry Festivalu, kojeg je organizirao časopis La Traductiere u Parizu.

Međunarodni festival eksperimentalnog filma posvećen je isključivo promociji eksperimentalnog filma, kojeg organizatori smatraju jednom od najzanimljivijih umjetničkih formi suvremene umjetnosti.

Ovogodišnja tema French-English Poetry Festivala je Od poetike do poezije. Pozivaju se video umjetnici da ilustriraju 36 pjesama sredstvima eksperimentalnog filma. Sve će se pjesme reproducirati dvojezično na engleskom i francuskom izdanju, a filmovi će sačinjavati treći prijevod, prijevod slike.

Svaki umjetnik slobodno ilustrira koliko god pjesama želi. Uvjeti za sudjelovanje:

  • trajanje filma mora biti od 1.30 do 5 minuta;
  • mora se naznačiti naziv ilustrirane pjesme i pjesnika i na prvoj slici na početku svakog filma;
  • na toj istoj slici na početku potrebno je napisati: 'REVUE LA TRADUCTIERE no 28/33 e FESTIVAL francoanglaise de poesie';
  • minimalno 3 stance odabrane pjesme moraju biti umetnute izravno u sliku ili kao soundtrack.
Svi poslani filmovi bit će prikazani tijekom Festivala poezija u sklopu Marche De La Poesie u Place Saint-Sulpice u Parizu, s početkom 17. lipnja. Izbor filmova u sklopu festivala prikazivat će se u kinu Balzac na Boulevard Champs-Elysees 13. lipnja od 11,30 sati.

Za sudjelovanje potrebno je poslati video rad s naznačenim imenom, gradom / zemljom, vremenom trajanja, kratkim sinopsisom filma, biografijom, videografijom i uvodom u rad na:
arch. Luca Curci
via Casamassima, 75
70010 - Capurso (Bari)
Italy

Info: [email protected]