Zaraditi na nezaposlenosti

13_01_2010
Zaraditi na nezaposlenosti

Svjetska banka po sedmi put otvara natječaj za najbolji esej, ove godine o nezaposlenosti među mladima. Za sudjelovanje nije nužno napraviti pisani uradak – o temi se natjecatelji mogu izraziti i kroz video djelo. Nagrade su u visini do 3000 USD.

Svjetska banka i ove godine, po sedmi put, otvara natječaj za najbolji esej. Svake godine tema eseja je drugačija, pa je tako ove godine zadano pisati o nezaposlenosti među mladima. Za sudjelovanje nije nužno napraviti pisani uradak – o temi se natjecatelji mogu izraziti i kroz video djelo, a radovi moraju biti na engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku. Natjecatelji moraju biti u dobi od 18 do 25 godina iz svih zemalja svijeta, a svoje radove na zadanu temu moraju prijaviti do 16. ožujka 2010. Finalisti u kategoriji esej i pobjednik u kategoriji video bit će objavljeni 30. travnja. U svibnju će se u Stockholmu u Švedskoj sastati žiri koji će odlučiti o najboljem eseju, a na tu manifestaciju bit će pozvani svi finalisti i pobjednik u video konkurenciji.

Hrvatska priča o nezaposlenosti za 3000$ (foto:Ž.Šunjić)

Od natjecatelja se traži da, uvidom u trenutno stanje nezaposlenosti mladih kao globalni problem, predlože rješenja – što kreativnija to bolja, ali ipak konkretna i realna. Kako mladima otvoriti više radnih mjesta, kako mlade motivirati da sami pokrenu posao, s kakvim se barijerama susreću u traženju posla i u natječajnim procedurama za dobivanje posla? Odgovori na ova pitanja, kao i iskustva iz stvarnog života dobra su baza za rad na ovom natječaju.

Nagrade u visini do 3000 USD osiguravaju Ministarstvo vanjskih poslova Norveške, Švedska Vlada i Svjetska banka. Više o natječaju i uvjetima sudjelovanja možete pronaći na  službenom webu.

www.essaycompetition.org