Kazalištarci u Sarajevu

05_11_2009
Kazalištarci u Sarajevu

Teatarfest je mjesto susreta kazališnih skupina koje na neuobičajen način prakticiraju kazališnu umjetnost. Organizatori će svim sudionicima osigurati trodnevni smještaj i hranu, kao i besplatne ulaze svim predstavama i programu u sklopu Festivala...

Teatarfest je mjesto susreta kazališnih skupina koje na neuobičajen način prakticiraju kazališnu umjetnost. Cilj Teatarfest-a je promocija alternativnih kazališnih izričaja (režije, izvedbe, govora, pokreta, kostima, glazbe…) i projekata koji koriste nove medije i prostore.

Spajanje različitih kazališnih grupa, svake sa svojim načinom i viđenjem kazališne umjetnosti, stvara plodnu podlogu za razmjenu iskustava i kreiranje novih umjetničkih projekata. U sklopu festivala bit će organizirani okrugli stolovi sudionika, publike i kritičara na kojima će se govoriti o uvjetima kazališnog stvaralaštva te uklapanju kazališta u sve sfere današnjeg života. Kroz radionice će sudionici moći istražiti postignuća kazališne umjetnosti od njenih početaka do danas, a na seminarima će stručnjaci dati svoj osvrt na različite elemente kazališnog izraza. Uz filmske projekcije, performance i instalacije sudionicima festivala uistinu ne bi trebalo biti dosadno. Osobito se ističe najava performancea izvan kazališnih zidova – na ulicama, u shopping centrima…

Organizatori će svim sudionicima osigurati trodnevni smještaj i hranu u Sarajevu, kao i besplatne ulaze svim predstavama i programu u sklopu Festivala.

Prijavnice se mogu skinuti na službenoj stranici Teatarfest, a rok za prijave je 31.12.2009. Žiri će svoju odluku o izboru sudjelujućih predstava objaviti početkom sljedeće godine. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na web stranici festivala.

www.tf.com.ba