Raste Sv. Duje

08_10_2009
Raste Sv. Duje

Još nije odlučeno da će se pred Rivom graditi most niti se počela nasipati obala pred hotelom Marjan, no istočna obala približit će se zapadnoj<strong> produženjem</strong> gata Sv. Duje. Na red će doći i izgradnja vezova s vanjske strane lukobrana i međunarodnog terminala.

Raste Sv. Duje i to za čak 150 metara. Još nije odlučeno da će se pred Rivom graditi most niti se počela nasipati obala pred hotelom Marjan, no istočna obala približit će se zapadnoj produženjem gata Sv. Duje.


Započeli su radovi na produženju gata Sv. Duje
Sve je bliži dan kada će na red doći i izgradnja vezova s vanjske strane lukobrana i izgradnja međunarodnog terminala na prostoru skladišta Jadranribolova i Dalmacijavina čime će Supetar dobiti novi ulaz u Split, a uz splitsku obalu moći će pristajati najveći ploveći hoteli kojih će na kraju ove sezone uploviti ukupno 238, čak 237 više nego 2000. godine.

Simulacija ljetnih vezova s vanjske strane lukobrana

Prošle godinu kroz luku je prošlo 4,1 milijun putnika i više od 700 tisuća vozila, a za 2015. predviđa se da će kroz splitsku gradsku luku s otoka i prema otocima i drugim obalama na put krenuti 7 milijuna putnika.

napisao/foto: Pile