Obnavlja se vještičja kuća

06_09_2009
Obnavlja se vještičja kuća

Vjerojatno su rijetki klinci koji nisu bar jednom čuli priču da u vili <strong>Plevna</strong> na dnu Vukovarske živi vještica. Završetkom obnove pročelja ta priča će biti još manje uvjerljiva :)  Vilu Matić i kuću Mijić, također iz razdoblja secesije, čeka rušenje...

Obnavlja se vještičja kuća na dnu Vukovarske… Vjerojatno su rijetki klinci koji nisu bar jednom čuli neku strašnu priču o vili Plevna. Završetkom obnove pročelja te priče će biti još manje uvjerljive :)

Obnavlja se (vještičja) vila Plevna kraj ex Općine

Dok vilu Plevna čekaju bolja vremena, druge dvije kuće iz doba secesije nisu te sreće.  Zapuštenu Vilu Matić iznad plaže Bačvice čeka rušenje i gradnja replike približene moru i okružene hotelskom zgradom.

Crvena vila Matić reinkarnirat će se u novom okruženju

Iza novogradnji skrivena kuća Mijić na Sukoišanu prepuštena je u ruke građevinskih investitora jer je prostor ionako uništen, kako kažu konzervatori koji su blagoslovili njeno rušenje. Betonska šuma preko puta Parka mladeži tako će biti bogatija za još jednu modernu četverokatnicu.

Novogradnja na mjestu secesijske kuće u Ličkoj

Još simulacija novih vizura grada, ne samo ovih koje će u recesiji pregaziti secesiju, pogledajte u albumu Split 2000 i neke.

napisao/foto: Pile