Knjižnica čeka, ostalo raste

05_09_2009
Knjižnica čeka, ostalo raste

Postalo je neozbiljno najaviti novi datum otvaranja Sveučilišne knjižnice, no na buduću zgradu tri fakulteta ovih se dana pokusno postavlja obloga pročelja, a na zapadnom kraju <strong>kampusa</strong> i dalje neumorno raste novi golemi studentski centar.

Postalo je neozbiljno najaviti novi datum otvaranja Sveučilišne knjižnice, no na susjednu buduću zgradu tri fakulteta (Prirodoslovno-matematičkog, Kemijsko-tehnološkog i Pomorskog) ovih se dana pokusno postavlja obloga pročelja. Ipak, teško da će se dostići najavljeni rok dovršetka do kraja ove godine, možda je realniji novi spominjani rok u ožujku iduće godine.


Na zgradi 3 fakulteta u tijeku je pokusno postavljanje obloge pročelja
Na zapadnom kraju kampusa i dalje neumorno raste novi golemi studentski centar, stremeći prema konačnih 13 katova visine i 19.500 kvadrata površine.


Raduje dinamika radova na novom studentskom domu i centru
Studenti se posebno raduju dinamici radova jer je Sveučilište zbog financijskih zahtjeva izgradnje odlučilo prodati stari dom u Spinutu te tako u ovoj akademskoj godini smanjilo broj raspoloživih ležajeva koji će se nadoknaditi tek dovršetkom ove zgrade.


Pogled prema zapadu sa Ekonomskog fakulteta  2011. godine

Kad (i ako) se otvori 2011. godine, to zdanje će postati centar zbivanja studentskog života. Uz Studentski centar i dom sa 600 soba, tu će još biti i sportska dvorana sa tribinama, veliki restoran za 400 ljudi, caffe bar, dućani, ambulanta te dvoetažna garaža za 160 automobila.

napisao: Goran Leš